«Με απόγνωση ζητάμε σ’ αυτό τον «πόλεμο» να υπάρξουν και άλλες «ενισχύσεις» με προσωπικό και «πολεμοφόδια» που είναι τα ατομικά μέσα προστασίας», τονίζεται, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Όπως σημειώνουν «θέλουμε την στήριξη όλων για να συνεχίσουμε να προσφέρουμε ποιοτικές υπηρεσίες στο ΠΓΝΛ».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Όλοι οι  εργαζόμενοι  στο δεύτερο κύμα της πανδημίας  δίνουμε  καθημερινή μάχη   για να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στους ασθενείς covid που νοσηλεύονται κατά δεκάδες σε κλινικές και ΜΕΘ.

Τα σωματικά και ψυχολογικά αποθέματα μας εξαντλούνται από την  συνεχή πίεση, από την έλλειψη εφεδρειών και από τον ελλιπή σχεδιασμό.

Με απόγνωση ζητάμε σ’ αυτό τον «πόλεμο» να υπάρξουν και άλλες «ενισχύσεις» με προσωπικό και «πολεμοφόδια» που είναι τα ατομικά μέσα προστασίας.

Έχουν αναδειχθεί όλα τα προβλήματα και οι  δυσλειτουργίες που πηγάζουν από την συνεχή  υποχρηματοδότηση και από την παντελής έλλειψη σχεδιασμού σε όλα τα επίπεδα.

Υπερβάλλοντας εαυτό παλεύουμε με όλες μας  τις δυνάμεις, αλλά καθημερινά αποδεκατιζόμαστε  γιατί δεν είμαστε άτρωτοι στην  covid 19. Πάνω από 100 εργαζόμενοι νοσούν, ακόμη πολλές δεκάδες λείπουν με άδειες ειδικού σκοπού και ευπαθών ομάδων.

Ζητούμε συνεχώς να γίνουν προσλήψεις με διαδικασίες εξπρές που όμως δεν έρχονται.

Έχουμε μείνει μόνοι μας χωρίς βοήθεια, κραυγή αγωνίας εκφράζουμε με Δελτία Τύπου και συνεντεύξεις μελών στα ΜΜΕ για να μην καταρρεύσει το ΠΓΝΛ.

Με απόφαση του Δ.Σ αποφασίσαμε να διαμαρτυρηθούμε με καθημερινές συγκεντρώσεις – Συνελεύσεις και να στηρίξουμε τον αγώνα που ξεκίνησε ο συνάδελφός μας Τσάπαλης Λάμπρος. Τώρα είναι αγώνας όλων των εργαζομένων του Νοσοκομείου.

Ζητούμε να γίνει ο αγώνας μας, αγώνας όλης της Πόλης και της περιφέρειας Θεσσαλίας.

Διεκδικούμε:

•        Προσλήψεις με εξπρές διαδικασίες για να ενσωματωθούν  άμεσα.

•        Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) για να συνεχίσουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας με ασφάλεια για εργαζόμενους και νοσηλευόμενους.

•        Ένταξη στα ΒΑΕ.

•        Χορήγηση δώρου Χριστουγέννων ως ανταμοιβή.

•        Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, επικουρικού προσωπικού και ΟΑΕΔ που όλοι μαζί δίνουμε την μάχη.

Ζητούμε από τους φορείς και τα Σωματεία  της Πόλης να συνδράμουν στον αγώνα μας και να  βοηθήσουν με ότι δυνάμεις διαθέτουν. Να δείξουν έμπρακτα την στήριξη τους

Ζητούμε ψηφίσματα στήριξης από το Περιφερειακό Συμβούλιο , από το Δημοτικό Συμβούλιο και την στήριξη των βουλευτών του Νομού μας.

Θέλουμε την στήριξη όλων για να συνεχίσουμε να προσφέρουμε ποιοτικές υπηρεσίες στο ΠΓΝΛ.