Ευρεία σύσκεψη σωματείων και εργαζομένων συγκαλεί η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, την ερχόμενη Τρίτη 7 Δεκεμβρίου, στο αμφιθέατρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου, στις 6:30 το απόγευμα, προκειμένου να οργανωθούν νέες κινητοποιήσεις με αιχμή του δόρατος την κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της υγείας αλλά και στα εργασιακά.

Όπως αναφέρει το Εργατικό Κέντρο, “η κυβέρνηση επιχειρεί να συγκαλύψει τις εγκληματικές της ευθύνες για τη διαχείριση της πανδημίας, αφού ακόμα και σήμερα αρνείται την επίταξη του ιδιωτικού τομέα ενώ την ίδια στιγμή «χαρατσώνει» όσους με δική της ευθύνη ακόμα διστάζουν να εμβολιαστούν.

Τα πάνω από 7.000 κρούσματα που καταγράφονται πια καθημερινά δεν είναι αποτέλεσμα της απουσίας του χαρατσιού που επέβαλε χτες, αλλά της ασφυκτικής κατάστασης στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία και τους χώρους δουλειάς, εκεί που συνωστίζονται όλοι μαζί εμβολιασμένοι κι ανεμβολίαστοι, αφού αυτό επιτάσσει η «εξοικονόμηση πόρων» για κράτος και επιχειρηματικούς ομίλους”.

Το ΕΚΛ προσθέτει ότι “παίρνονται συνεχώς μέτρα που μειώνουν όλο και περισσότερο το εργατικό – λαϊκό εισόδημα. Η ακρίβεια «πνίγει» τις λαϊκές οικογένειες και ο προϋπολογισμός για το 2022 κλιμακώνει περαιτέρω την φοροαφαίμαξη του λαού, περικόβοντας συγχρόνως 348 εκ. ευρώ για την Υγεία ενώ μειώνονται παραπέρα κρίσιμες κοινωνικές δαπάνες(νοσοκομεία, πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, φάρμακα, ασφάλιση, ανεργία κα).

Απαντάμε με αγώνα για άμεσα μέτρα προστασίας της ζωή μας από την πανδημία αλλά και ανακούφισης από την ακρίβεια, για αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, για μέτρα ουσιαστικής στήριξης του εισοδήματός μας”.