Αντιπροσωπεία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας και του Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Λάρισας επισκέφτηκε την Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021 τους σεισμόπληκτους του Μεσοχωρίου Ελασσόνας και παρέδωσε τρόφιμα, συνεχίζοντας να εκφράζουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους.

“Όπως μας είπαν οι άνθρωποι που τους επισκεφτήκαμε, στα κοντέινερ που ζουν, υπομένουν τη ζέστη και ανησυχούν για το αύριο, όταν σε λίγο καιρό θα είναι αναγκασμένοι να ζουν στο κρύο.

Δεν γνωρίζουν τι θα γίνει με τα κατεστραμμένα σπίτια τους, οι φάκελοι ακόμη είναι σε εκκρεμότητα, ένα εξάμηνο μετά το σεισμό ενώ υπάρχουν πολλές ενστάσεις σε σχέση με την διαβάθμιση και τα αποτελέσματα των ελέγχων.

Με δεδομένο πως ακόμη και αυτό το επίδομα των 600 ευρώ έχουν αποκλειστεί πολλές οικογένειες στην περιοχή. Είναι ερωτηματικό επίσης τι θα γίνει με την απομάκρυνση των μπάζων από τα κατεστραμμένα σπίτια το κόστος της οποίας είναι δυσβάσταχτο για τους σεισμοπαθείς δεδομένης της κατάστασης που βρίσκονται.

Από την πλευρά της κυβέρνησης-Δήμων-Περιφέρειας δεν έχει γίνει καμία ενέργεια και δεν έχει ξεκαθαριστεί ποιος θα πληρώσει αυτό το κόστος” αναφέρει μεταξύ άλλων η διοίκηση του ΕΚΛ που εκφράζει την ανησυχία της και για τις συνθήκες των σεισμόπληκτων εν μέσω του παρατεταμένου καύσωνα.