Το «Εργαστήρι Ζωής» του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Λάρισας ξεκινά αυτήν την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου!

Η συμμετοχή όλων των παιδιών, των εφήβων και των ενηλίκων είναι δωρεάν, κι έχει εξασφαλιστεί μέσω της διαδικασίας των εγγραφών που ξεκίνησε ήδη από τον Ιούνιο.

Για την φετινή χρονιά, στο Εργαστήρι Ζωής θα λειτουργήσουν συνολικά 33 τμήματα. Για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών θα γίνονται 13 εργαστήρια (εικαστικά, θέατρο, χορός, παραμύθι, χορωδία). Σε εφήβους ηλικίας 12-18 ετών απευθύνονται 6 εργαστήρια (εικαστικά, δημιουργική γραφή, θέατρο, χορός, φωτογραφία, mixtape) ενώ σε ενήλικες άλλα 14 εργαστήρια (δημιουργική γραφή, θέατρο, φωτογραφία, λογοτεχνία, ιστορία-πολιτισμός, εθελοντισμός, χορωδία).

Όλες οι δράσεις του Εργαστηρίου Ζωής είναι έτσι προγραμματισμένες για φέτος ώστε να ακολουθούν αυστηρά το υγειονομικό πρωτόκολλο σε σχέση με τα μέτρα προστασίας από την covid-19 (υποχρεωτική χρήση υφασμάτινης μάσκας, παροχή αντισηπτικού διαλύματος σε όλες τις αίθουσες, τήρηση αποστάσεων 1,5 μέτρου, αριθμός συμμετεχόντων ανάλογα με τη χωρητικότητα των αιθουσών, απολύμανση χώρων κλπ,) όπως συμφωνήθηκαν στην συνάντηση με τον Καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Χρήστο Χατζηχριστοδούλου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι φέτος μια νέα, ανακαινισμένη αίθουσα, προσβάσιμη σε άτομα με αναπηρία, θα προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες του Εργαστηρίου Ζωής. Η αίθουσα βρίσκεται στη στοά, ακριβώς δίπλα από το νεοκλασικό κτήριο στη Μανωλάκη 11δ, είναι πλήρως λειτουργική για δράσεις που απαιτούν κίνηση και διαθέτει τουαλέτα ΑΜΕΑ.  

Η πρωτοπόρα μεθοδολογία του Εργαστηρίου Ζωής, που συνδυάζει τις τέχνες, τον πολιτισμό και την προσωπική έκφραση με τις βασικές αρχές της πρωτογενούς πρόληψης, έχει ήδη βραβευτεί ως καλή πρακτική σε διεθνές επίπεδο (βραβείο Πρόληψης Pompidou 2018 του Συμβουλίου της Ευρώπης).

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στα εργαστήρια του προγράμματος 2020-21 του Εργαστηρίου Ζωής μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Λάρισας: 2410 555935.