Η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής  θα φιλοξενήσει μαθητές των τάξεων Γ’ και Δ’ δημοτικών σχολείων στο εργαστήριο ανακύκλωσης που διοργανώνεται σε χώρο της εμποροπανήγυρης την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρες μεταξύ 10:00 και 14:00. 

Με την επίβλεψη στελεχών του τμήματος Εναλλακτικής Διαχείρισης και Περιβάλλοντος και του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δήμου Λαρισαίων τα παιδιά θα περάσουν δημιουργικό χρόνο κατασκευάζοντας έργα από ανακυκλώσιμα υλικά που θα έχουν συλλέξει στο σπίτι ή στο σχολείο τους (καπάκια, πλαστικά μπουκάλια, χαρτόνια κ.λπ.) για να διακοσμήσουν τις τάξεις τους. Ως επιβράβευση για τη συμμετοχή τους, στους μικρούς μαθητές θα μοιραστούν δώρα μεταξύ των οποίων θα κληρωθεί και ένα ποδήλατο.

Ταυτόχρονα, στον ίδιο χώρο θα φιλοξενηθεί το Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης της Ελληνικής Εταιρίας Αξιοποίησης & Ανακύκλωσης που απευθύνεται σε μικρούς μαθητές οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν μαθαίνοντας ταυτόχρονα τη σημασία και τις αρχές της Ανακύκλωσης.

Το Λούνα Παρκ θα λειτουργήσει από τις 10.00 έως τις 14.00 και πέραν των μαθητών που θα παρακολουθήσουν το εργαστήριο μπορεί να φιλοξενήσει όποια παιδιά βρεθούν ως επισκέπτες στο χώρο της εμποροπανήγυρης.