Συνεχίζεται από το Δήμο Λαρισαίων η απομάκρυνση παλιών αυτοκινήτων από σημεία της πόλης όπου έχουν εγκαταλειφθεί από τους ιδιοκτήτες τους.

Σήμερα το πρωί 3 οχήματα πήραν το δρόμο για το αμαξοστάσιο του Δήμου όπου θα παραμείνουν για ένα διάστημα 10 με 15 ημερών.

Ο υπεύθυνος της Υπηρεσίας Καθαριότητας Κων/νος Δάλας διευκρινίζει πως τα αυτοκίνητα που απομακρύνει “Ο δήμος υπογράφει σύμβαση με κάποιον ιδιώτη που είναι εγκεκριμένος για αυτή τη δουλειά και τα αυτοκίνητα πηγαίνουν σ’ αυτόν για να καταστραφούν. Υπάρχει ένα περιθώριο 10 ή 15 ημερών να πάει ο ιδιοκτήτης να το παραλάβει από εκεί πληρώνοντας περίπου 80 ευρώ πρόστιμο για τα μεταφορικά. Αν δεν εμφανιστεί τότε το αυτοκίνητο πηγαίνει για ανακύκλωση”.

Το έργο της καταγραφής έχει αναλάβει κλιμάκιο της Δημοτικής αστυνομίας, σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα που ισχύει 116/04, επικολλά την ειδοποίηση στο όχημα και μέσα σε διάστημα 90 ημερών πρέπει να γίνει η απομάκρυνση είτε από τον ιδιοκτήτη είτε από το Δήμο. Εάν το αυτοκίνητο βρίσκεται σε σημείο που εμποδίζει την ομαλή κυκλοφορία ή σε χώρο που απαγορεύεται η στάθμευση τότε η μεταφορά του γίνεται σε διάστημα 30 ημερών και αφού επιβληθεί και το ανάλογο πρόστιμο για παράβαση του Κ.Ο.Κ.

Από τον Ιούνιο του 2015 που ανέλαβαν εκ νέου καθήκοντα οι Δημοτικοί Αστυνόμοι καταγράφηκαν 700 αυτοκίνητα.

Ο υπεύθυνος της Δημοτικής Αστυνομίας Λάρισας Αντώνης Γκανάτσιος σημειώνει πως “έχουμε ακόμα περίπου 50 προς μεταφορά, κάθε μέρα καταγράφονται νέα, άλλα μένουν άλλα φεύγουν, ωστόσο το 20% από αυτά που καταγράφονται παραμένουν” και τονίζει πως ακόμα και όσοι παραδίνουν τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους είναι υποχρεωμένοι να τα φυλάσσουν σε ιδιωτικό χώρο όπως υπογράφουν στην υπεύθυνη δήλωση που καταθέτουν στην εφορία με την παράδοση των πινακίδων.

ERT.GR