Το Σάββατο 28. Μαΐου 2016, διεξήχθησαν οι εργασίες του Γενικού Συμβουλίου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) στη Λάρισα.

Κατά την έναρξη των διαδικασιών παρέστη από πλευράς Περιφέρειας Θεσσαλίας και εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώαστα Αγοραστό, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Καλομπάτσιος, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό και η Δ/ντρια Υγείας Π.Ε. Λάρισας κ. Φωτεινή Περώνη.

Μέσα στα πλαίσια των εργασιών υπήρξε η έκδοση ψηφίσματος σύμφωνα με το οποίο θα ζητηθεί απ΄την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας η απόδοση των Κέντρων Εκπαίδευσης Κοινωνικής Υποστήριξης και Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρία (Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.Α.μεΑ.), στη Τοπική Αυτοδιοίκηση και συγκεκριμένα στους Δήμους της χώρας, προκειμένου να αποτελέσουν χώρο λειτουργίας και ανάπτυξης Μονάδων και Υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Κοινωνικής Φροντίδας.

Επίσης, συζητήθηκε εκτενώς το ζήτημα της αποϊδρυματοποίησης το οποίο αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για το αναπηρικό κίνημα της χώρας.

Μέσα στα πλαίσια αυτά, συζητήθηκε ο σχεδιασμός σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο και η ανάγκη εκπόνησης περιφερειακών σχεδίων αποϊδρυματοποίησης από όλα τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας της χώρας.

Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Π.ΟΜ.Α.μεΑ.) Θεσσαλίας, αισθάνεται την ανάγκη, να ευχαριστήσει όλους τους Φορείς  και κυρίως την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο Λαρισαίων όπως και την Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης και το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Θεσσαλίας, οι οποίοι συνέβαλαν με το θετικότερο τρόπο στην επιτυχία της διεξαγωγής του Γ.Σ. της Ε.Σ.Α.μεΑ. και των λοιπών εκδηλώσεων και δράσεων.

Ιδιαίτερα εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας από πλευράς Περιφέρειας Θεσσαλίας, στον Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό και στον Αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Καλομπάτσιο και από πλευράς Δήμου Λαρισαίων στον Δήμαρχο κ. Απόστολο Καλογιάννη και στον Αντιδήμαρχο κ. Δημήτρη Δεληγιάννη, για την αμέριστη συμπαράστασή τους και βοήθεια προς την κατεύθυνση της επιτυχούς έκβαση των εργασιών και των λοιπών εκδηλώσεων.