​​O Εκπαιδευτικός Οργανισμός ΔΗΜΗΤΡΑ σε συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων - Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και Εκπαιδευτικών Δράσεων διοργανώνει συνέδριο με τίτλο «Η Εκπαίδευση στην COVID-19 εποχή: Διδάγματα και προοπτικές» που θα διεξαχθεί στον αύλειο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας, την Τρίτη, 7 Σεπτεμβρίου 2021, ώρα 19:30-22:00, στο πλαίσιο του πρώτου Φεστιβάλ Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης. 

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση βάσει εμπειρικών και επιστημονικών δεδομένων τόσο για τις ψυχολογικές επιπτώσεις όσο και για τις αλλαγές στη μαθησιακή διαδικασία που επιφέρουν οι συνθήκες τις οποίες όλοι βιώνουμε.  

Προσκεκλημένοι εμπειρογνώμονες από το χώρο της εκπαίδευσης και της τεχνολογίας θα μοιραστούν τις απόψεις τους για τις προκλήσεις που επηρεάζουν εκπαιδευόμενους και εκπαιδευτές στην εποχή της πανδημίας,  καθώς και τις προοπτικές που διαμορφώνονται για το χώρο της εκπαίδευσης σε αυτό το νέο περιβάλλον.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια ενημέρωσης βασισμένα σε Ευρωπαϊκά Εκπαιδευτικά Προγράμματα. Το προγράμματα αυτά υλοποιήθηκαν από τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό ΔΗΜΗΤΡΑ στις συνθήκες της πανδημίας.

Στα πλαίσιά τους αναπτύχθηκαν μεθοδολογίες και εργαλεία με εφαρμογή στις συνθήκες εκπαίδευσης όπως διαμορφώνονται στην COVID-19 εποχή.  

Καθ’ όλη την διάρκεια του συνεδρίου θα υπάρχει η δυνατότητα δικτύωσης των συμμετεχόντων συνοδεία ελαφρού δείπνου και της τοπικής μπύρας  LoLa.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και μετά το πέρας της εκδήλωσης θα δοθεί στους συμμετέχοντες:

1.  Σχετικό καινοτόμο υποστηρικτικό υλικό σε ηλεκτρονική μορφή (USB)

2. Ξεχωριστή βεβαίωση συμμετοχής για κάθε εργαστήριο

Σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα κατά της διασποράς του COVID-19, προβλέπεται περιορισμένος αριθμός θέσεων συμμετεχόντων. Για το λόγο αυτό απαιτείται ηλεκτρονική  εγγραφή. 

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του συνεδρίου https://events.dimitra.gr/  ή να επικοινωνήσετε με τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό ΔΗΜΗΤΡΑ στο 2410 554028 και στο events@dimitra.gr