Την επίσπευση όλων των διαδικασιών που αφορούν στην αποκατάσταση των ζημιών από τον σεισμό του περασμένου Μαρτίου στην Ελασσόνα, ζήτησε ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, ο οποίος πραγματοποίησε σειρά επαφών με τους δημάρχους των σεισμόπληκτων περιοχών στο πλαίσιο σχετικής περιοδείας.

Συζητήσαμε τόνισε, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, ο κ. Ζαχαριάδης με τους δημάρχους για τα ζητήματα της Αυτοδιοίκησης και τα προβλήματα που παραμένουν και είναι σημαντικά μετά τον σεισμό που χτύπησε την περιοχή.

“Βούληση μας είναι να ενισχύσουμε τα αιτήματα της Τ.Α. ώστε να υπάρξει άμεση αποκατάσταση των ζημιών, της κτηριακής υποδομής που υπάγεται στην Τ.Α. Υπάρχει, επίσης, σημαντική γραφειοκρατία που ταλαιπωρεί και τους ιδιώτες.

Θα ζητήσουμε επιτάχυνση των διαδικασιών για να λάβει τέλος η ταλαιπωρία των πολιτών”, ξεκαθάρισε ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ και ζήτησε περαιτέρω ενίσχυση με πόρους της Αυτοδιοίκησης, προκειμένου και αυτή να συμβάλει από την πλευρά της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

“Δυστυχώς η Αυτοδιοίκηση δυσκολεύεται πάρα πολύ και χρειάζεται ενίσχυση με περαιτέρω πόρους. Η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών πρέπει να ακούει περισσότερο τη φωνή των δημάρχων και τη φωνή της ΚΕΔΕ. Σε μια σειρά ζητήματα έχουν δίκιο και πρέπει η κυβέρνηση να τους ακούσει με μεγαλύτερη προσοχή και να μην τους απαξιώνει”, διευκρίνισε ο κ. Ζαχαριάδης.

ertnews.gr