Το Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας του ΤΕΕ επισκέφθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Νίκος Γαμβρούλας, τη Δευτέρα 6 Μαΐου 2019. Ο Πρόεδρος, Νίκος Παπαγεωργίου και ο Γενικός Γραμματέας, Αστέριος Νάρης, του ευχήθηκαν καλή επιτυχία και συζήτησαν προβλήματα της πόλης που πρέπει να αντιμετωπιστούν με άμεσες, εφαρμόσιμες και ρεαλιστικές λύσεις.
Επισημάνθηκαν ζητήματα που αφορούν τους νέους μηχανικούς, η ανεργία και η έλλειψη ευκαιριών απασχόλησης και συμφώνησαν πως σε αυτή την κατεύθυνση μπορούν να συμβάλλουν οι δημοτικές αρχές, δίνοντας κίνητρα για επενδύσεις. Εκτέθηκαν οι δράσεις που έχει αναλάβει το τμήμα προς όφελος των νέων μελών του, όπως το γραφείο υποστήριξης, η δομή επιμόρφωσης, η δυνατότητα δημιουργίας επαγγελματικού προφίλ στην ιστοσελίδα και η καθιέρωση του θεσμού της «εβδομάδας νέου μηχανικού».
Ο υποψήφιος Δήμαρχος ανέλυσε τις βασικές αρχές της παράταξής του για το Δήμο της Λάρισας και αναφέρθηκε στην ανάγκη να περιοριστεί η μαζική φυγή των νέων, να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα και η καινοτομία, να υπάρξει συνεργασία με τα τοπικά επιμελητήρια και τους φορείς, να προστατευτεί το αστικό περιβάλλον, να αναβαθμιστούν ενεργειακά τα δημόσια κτίρια.
Στον κ. Γαμβρούλα ο πρόεδρος επέδωσε υπόμνημα με τις θέσεις του ΤΕΕ για την τοπική ανάπτυξη, όπως αυτές προέκυψαν από την διαβούλευση των μελών των συλλογικών οργάνων του τμήματος για την προσέλκυση επενδύσεων, την τόνωση της τοπικής οικονομίας, τη μείωση της ανεργίας, την αειφόρο ανάπτυξη και την αναχαίτιση της κλιματικής αλλαγής, την αναβάθμιση του δομημένου περιβάλλοντος και την ασφάλεια των πολιτών.