Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της παρουσία στελεχών του κόμματος στη ΔΕΘ, θα επισκεφθεί, ως επικεφαλής κλιμακίου της αξιωματικής αντιπολίτευσης:
•    Την Γενική Επιθεώρηση Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος όπου και θα έχει συνάντηση με τον Γεν. Επιθεωρητή Β. Ελλάδος Αντιστράτηγο κ. Ανδρέα Αποστολόπουλο.
•    Την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης όπου θα συναντηθεί με τον Γ.Α.Δ. Θεσσαλονίκης Υποστράτηγο κ. Φώτη Δομζαρίδη.
•    Την Συντονιστική Διοίκηση Π.Σ. Βορείου Ελλάδος και θα συναντηθεί με τον Συντονιστή Επιχειρήσεων Β. Ελλάδος Υποστράτηγο κ. Ρήγα Ναθαναήλ.
•    Την Περιφερειακή Διοίκηση Π.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας και τη Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Θεσσαλονίκης όπου θα συναντηθεί με τους επικεφαλής των υπηρεσιών Αρχιπύραρχο κ. Τσολάκη Εμμανουήλ και Πύραρχο κ. Κων/νο Παχίδη.
Ο κ. Χαρακόπουλος θα συνοδεύεται από τα μέλη του Τομέα κ.κ. Ηλία Βλαχογιάννη, Δημήτριο Φαφούτη και Δημήτριο Μπουραζάνα.
Μετά το τέλος των επισκέψεων θα πραγματοποιηθεί Διευρυμένη Συνεδρίαση του Τομέα Προστασίας του Πολίτη, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Διοικούσας Επιτροπής του κόμματος στη συμπρωτεύουσα. Η συνεδρίαση γίνεται με σκοπό την αμφίδρομη ενημέρωση επί των ζητημάτων που άπτονται της Δημόσιας Τάξης και της Προστασίας του Πολίτη, και σ’ αυτήν θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι Ενώσεων Σωμάτων Ασφαλείας, Συνδέσμων Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας και οι Πρόεδροι των ΝΟΔΕ της ΝΔ. Στη συνεδρίαση εισηγήσεις θα κάνουν:
•    Μάξιμος Χαρακόπουλος, Γενική εισήγηση-ενημέρωση του Τομέα Προστασίας του Πολίτη για την έξαρση της εγκληματικότητας, τις κυβερνητικές ευθύνες για την τραγωδία στην Ανατολική Αττική και το σχεδιασμό της ΝΔ για την δημόσια ασφάλεια, το Π.Σ. και την Πολιτική Προστασία.
•    Δημήτριος Μπουραζάνας, Υποστράτηγος ε.α. ΕΛΑΣ, Παρουσίαση της κατάστασης στον τομέα της Δημόσιας Ασφάλειας και της εγκληματικότητας στη ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.
•    Δημήτριος Φαφούτης, Αντιστράτηγος ε.α. Π.Σ., Εκκρεμή προβλήματα της Πολιτικής Προστασίας και του Πυροσβεστικού Σώματος.
•    Ηλίας Βλαχογιάννης, π. βουλευτής, Συντονιστής του Τομέα, Σχεδιασμός δράσεων για το επόμενο διάστημα.
Μετά τις εισηγήσεις θα υπάρξουν παρεμβάσεις των παρευρισκόμενων και καταγραφή προτάσεων