Κάλεσμα για εποικοδομητική ανυπακοή απηύθυνε από τη Λάρισα ο πρώην υπουργός Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος σε ομιλία του στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο αναφέρθηκε στις απειλές που αντιμετωπίζει η χώρα και έχουν σχέση με την αποδόμηση της ίδιας της Ευρώπης.
Ο κ. Βαρουφάκης, επεσήμανε μεταξύ άλλων: “Η χώρα μας αντιμετωπίζει δύο απειλές. Η μία είναι η αυταπάτη ότι αν συνεχίσουμε να κάνουμε ακριβώς τα ίδια θα έχουμε διαφορετικά αποτελέσματα ότι έρχεται η ανάκαμψη και η άλλη απειλή είναι αυτή της αποδόμησης της Ευρώπης και της άρνησης βασικών κεκτημένων, δημοκρατικών κεκτημένων της χώρας μας και τους ευρωπαϊκού κεκτημένου. Θεωρούμε ότι η μοναδική λύση που μπορεί να αποσοβήσει την ερημοποίηση της Ελλάδας σε μια Ευρώπη που αποδομείται, είναι αυτό που ονομάζουμε στο DIEM25, εποικοδομητική ανυπακοή.
Είναι απαραίτητο να καταθέτουμε εποικοδομητικές προτάσεις και ταυτόχρονα να λέμε όχι στη συνέχιση αυτής της σκοτοδίνης. Δεν είναι δυνατόν στη χώρα μας οι επιχειρηματίες, ιδίως οι μικρομεσαίοι να πληρώνουν 75% του καθαρού τους τζίρου σε ασφαλιστικές εισφορές και στην εφορία. Αυτό πρέπει να σταμάτησε και ο μόνος τρόπος να σταματήσει είναι ένα τεράστιο όχι στο Eurogroup, το οποίο επιμένει σε πολιτικές που ακόμη και ο πρόεδρος του προχθές, παραδέχθηκε ότι ήταν καταστροφικές και ήταν μάλιστα επίτηδες καταστροφικές. Ηρθε η στιγμή να πούμε όχι στον παραλογισμό, ναι σε μια νέα Ευρώπη, ναι σε αυτό που εμείς ονομάζουμε εποικοδομητικός ευρωπαϊσμός. Ξεκινάμε μια διαδικασία που θα οδηγήσει το DIEM25 στη μετατροπή του σ’ ένα πολιτικό κόμμα στην Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα θα μετατραπούμε σε πολιτικά κόμματα στις υπόλοιπες χώρες. Στόχος μας είναι οι ευρωεκλογές του Μαϊου του 2019”.

ert.gr