Αποδοτική ήταν η συνάντηση του δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα για τα προβλήματα που προέκυψαν σε σχολεία και σε υποδομές του νομού από τους καταστροφικούς σεισμούς της 3ης και 5ης Μαρτίου 2021.

Ο κ. Πέτσας ενέκρινε επιπλέον 1,5 εκατ. ευρώ για την επισκευή των σχολικών μονάδων του δήμου Λαρισαίων που επλήγησαν από τους σεισμούς του Μαρτίου 2021.

Υπενθυμίζεται ότι ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών αρχικά είχε εγκρίνει το πόσο των 4 εκατομμυρίων ευρώ για τα «χτυπημένα» από τον σεισμό σχολεία της Λάρισας.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο Λαρισαίος βουλευτής Μάξιμος Χαρακόπουλος υπενθύμισε την εκκρεμότητα με το σχολείο της Φαλάνης που επλήγη από τον εγκέλαδο και τη δέσμευση του υπουργού σε προηγούμενη συνάντησή τους για χρηματοδότηση της ανέγερσης νέας σχολικής μονάδας.

Ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι ισχύει η δέσμευση, σημειώνοντας ότι αναμένει τη μελέτη για την ένταξη του έργου στο νέο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Επ’ αυτού ο δήμαρχος Λαρισαίων δεσμεύτηκε ότι η μελέτη θα εκπονηθεί σύντομα από τον Δήμο και θα υποβληθεί στο υπουργείο Εσωτερικών.

Στη συνάντηση παρέστη και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μιχάλης Σταυριανουδάκης.