Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται στη Λάρισα το δωρεάν επιμορφωτικό σεμινάριο Ψυχολογίας, Συμβουλευτικής και Προπονητικής Ζωής του Πανεπιστημίου Αιγαίου με την υποστήριξη του Δήμου Λαρισαίων στο πλαίσιο του Πανεπιστημίου των Πολιτών του προγράμματος Λάρισα – «Πόλη που Μαθαίνει».
Την Κυριακή 17 Μαρτίου στο Μύλο του Παππά αλλά και στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης  - Μουσείο Ι.Γ. Κατσίγρα, ολοκληρώθηκε η έκτη  θεματική ενότητα του δωρεάν επιμορφωτικού προγράμματος στην Ψυχολογία, στη Συμβουλευτική και στην Προπονητική Ζωής που υλοποιείται από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
Έχοντας λάβει την υποστήριξη του Δήμου, το πρόγραμμα στοχεύει στην επιμόρφωση, την ευαισθητοποίηση, το διάλογο και τον αναστοχασμό των πολιτών στο πλαίσιο των πόλεων που μαθαίνουν (Learning Cities), με απώτερο σκοπό την βελτίωση της καθημερινής ζωής, τόσο σε προσωπικό, όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. Την έκτη πεντάωρη θεματική ενότητα με θέμα: «Η εκπαιδευτική διαδικασία ως παιχνίδι» εισηγήθηκε ο Κωνσταντίνος Σταματόπουλος, Adventure Training Specialist.
Στη Λάρισα παρακολουθούν το πρόγραμμα επιμόρφωσης περισσότεροι από 300 συμπολίτες μας. Το πρόγραμμα  πραγματοποιείται σε εννέα πεντάωρες συναντήσεις από διδάσκοντες, που συνδυάζουν αρμονικά την επιστημονικότητα με την εμπειρία, το θεωρητικό με την πρακτική συμπεριφορά, το κλασικό με τις εναλλακτικές προσεγγίσεις, τη συγχρονικότητα με τις διαχρονικές ερμηνείες, τη διεπιστημονικότητα με την εξειδίκευση, τα ερευνητικά πορίσματα με τις παραδοσιακές πεποιθήσεις.
Τα μαθήματα υλοποιούνται μια φορά τον μήνα, ημέρα Κυριακή και ώρες 10:00-16:00 στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας και 16.00-21.00, στο Μύλο του Παππά. Τα επόμενα μαθήματα θα γίνουν στις παρακάτω ημερομηνίες: 14 Απριλίου, 26 Μαΐου και 23 Ιουνίου. Υπεύθυνοι συντονιστές του προγράμματος για το Δήμο Λάρισας είναι οι κ.κ. Κουτσούκη Εύη και Παπαϊωάννου Αριστέα.
Για πληροφορίες αναφορικά με τις δράσεις και τα προγράμματα του ¨Πανεπιστημίου των Πολιτών¨, στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Οικονόμου εξ΄ Οικονόμου και Ρούσβελτ, 3ος όροφος,  στα τηλέφωνα 2410680249 & 2410680250, e-mail: learning-city@larissa-dimos.gr,f: Larissa City-H Πόλη που Μαθαίνει, https://learninglarissa2016.wordpress.com/ptp_page1