Επιμένει να αντιδρά στη φοίτηση των προσφυγόπουλων στο 26ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών της σχολικής μονάδας. Στην έκτακτη γενική συνέλευση σύμφωνα με την ανακοίνωση που μας στάλθηκε αναφέρονται τα εξής:
Εχθές, ημέρα Πέμπτη 26/01/2017 και ώρα 13:30 μμ πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Γραφείο του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, κ. Βούλγαρη, μετά από πρόσκλησή του (αρ. πρωτ. 437/23-01-2017), για το θέμα φοίτησης των προσφυγόπουλων στο σχολείο μας. Στη συνάντηση, σύμφωνα με την πρόσκληση, παρούσα ήταν και η Διευθύντρια του σχολείου μας. Τελικά, μετά από συνεννόηση με τον κ. Βούλγαρη, η συνάντηση διευρύνθηκε, με τη συμμετοχή του υποδιευθυντή του σχολείου μας, του συμβούλου του σχολείου μας, καθώς και δύο συντονιστριών για το θέμα εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων.
Όλα τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου μας(εκτός τηςκας Ιωάννας Γκονέλα), εξουσιοδότησαν τον Πρόεδρό του, κ. Στέφανο Χαχάμη, να θέσει από την αρχήορισμένα καθορίστηκα ζητήματα ώστε η συνάντηση να είναι εποικοδομητική και γόνιμη και όχι προσχηματική.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρόεδρος του συλλόγου μας κ. Χαχάμης, ζήτησε τον λόγο από τον κ. Βούλγαρη που συντόνιζε τη συζήτηση, και ενημέρωσε τους παραβρισκόμενους ότι επιθυμεί την ηχογράφηση της συνάντησης ώστε να υπάρχει διαφάνεια και κανείς να μην μπορεί να διασπείρει ψευδείς ειδήσεις. Ενέργεια αναγκαία μετά τα πρόσφατα δημοσιεύματα από τη Διευθύντρια του σχολείου μας εναντίον του συλλόγου μας. Ο κ. Βούλγαρης ανέφερε πως δεν έχει να κρύψει τίποτε, πως μας κάλεσε για έναν ειλικρινή διάλογο και εφόσον το επιθυμούμε τότε δεν έχει αντίρρηση. Το ίδιο δήλωσαν και τα υπόλοιπα μέλη της συνάντησης (εκφράζοντας κάποιες αρχικές αντιρρήσεις) και ο κ. Χαχάμης ενεργοποίησε την ηχογράφηση ενημερώνοντας τους παραβρισκόμενους για αυτό.
Συνοπτικά, αφού άλλωστε όλη η συνάντηση είναι ηχογραφημένη με συναίνεση όλων των μελών της, ο Πρόεδρος του συλλόγου μας, αφού εξέφρασε την έντονη δυσφορία και αγανάκτησή μας για την αντιμετώπισή μας από μερίδα των μέσων ενημέρωσης από την Πολιτεία, ανέφερε πως για να προχωρήσει η εν λόγω συζήτηση, θα πρέπει η Διευθύντρια του σχολείου μας, κα Σταγιάννη, να τοποθετηθεί καθαρά και ξάστερα απέναντι στα δημοσιεύματα στα μέσα ενημέρωσης, στα οποία εμπλέκεται το όνομά της. Συγκεκριμένα, να δηλώσει σε αυτά εάν υιοθετεί τα εν λόγω άρθρα και όσα ακούστηκαν στις συνεντεύξεις της, όπου συκοφαντούμαστε ως ακραίοι, ρατσιστές και φασίστες, ως μία μικρή μειοψηφία γονέων μέσα στον σύλλογό μας, κα. Αυτό κρίνεται αναγκαίο ώστε να αποκατασταθεί η τιμή και η υπόληψή μας. Σε αντίθετη περίπτωση, εάν την εκφράζουν τα εν λόγω δημοσιεύματα, τότε θεωρούμε πως δεν πρέπει να είναι παρούσα στη σημερινή συζήτηση, για προφανείς λόγους.
Μετά από εκτεταμένη και διεξοδική συζήτηση, η ίδια, πήρε τον λόγο και μας ανέφερε πως δεν ευθύνεται για το πλήθος των δημοσιευμάτων που αποδίδονται σε αυτήν και πως έχει κάνει μόνο μία δημοσίευση άρθρου στα μέσα ενημέρωσης, μετά από έγγραφη ενημέρωση της υπηρεσίας της, την οποία μας ανέγνωσε. Το έγγραφό της αυτό, ζητήθηκε από τον σύλλογό μας επίσημα και ο κ. Βούλγαρης μας είπε ότι θα μας δοθεί. Η ίδια μας ανέφερε πως δεν είναι κρυφό και πως έχει δημοσιευτεί αυτούσιο στα μέσα ενημέρωσης.
Ο Πρόεδρος του συλλόγου μας λαμβάνοντας το λόγο ανέφερε πως αυτά που αναφέρονται στο εν λόγω έγγραφο της Διευθύντριας του σχολείου μας είναι ψευδή και ανυπόστατα και έχει υπάρξει σχετική αναφορά μας στην υπηρεσία της. Συνεπώς, αυτό που της ζητάμε, ως αυτονόητη ενέργεια για να αποκατασταθεί η αναγκαία εμπιστοσύνη ανάμεσά μας, είναι να δηλώσει απερίφραστα εάν υιοθετεί τα δημοσιεύματα που αποδίδονται στην ίδια, στα οποία κατηγορούμαστε ως ακραίοι, ρατσιστές, φασίστες, κα. Εάν πάλι τα δέχεται και τα επικροτεί, τότε καλά θα κάνει να μην τα διαψεύσει. Η ίδια, μετά από επίμονη συζήτηση για το θέμα, αρνήθηκε να διαψεύσει τα δημοσιεύματα αυτά.
Στο σημείο αυτό, όλα τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου μας (εκτός της κα Γκονέλα) αντέδρασαν επί προσωπικού, διότι οι δημοσιευμένες απόψεις της Διευθύντριας του σχολείου μας θίγουν την τιμή και την υπόληψή τους.Επίσης αναφέρθηκαν και πρόσφατα δημοσιεύματα, στα οποία αορίστως αναφέρει απειλές εναντίον της, καθώς και την εμπλοκή της αστυνομίας για διερεύνηση τυχόν έκνομων ενεργειών του συλλόγου μας (;), που κατά την γνώμη μας είχαν και έχουν ως σαφή σκοπό και στόχο των εκφοβισμό μας. Μάλιστα, ζητήσαμε από την Διευθύντρια του σχολείου μας να μεταβούμε όλοι μας στην αστυνομία ώστε να καταθέσει η ίδια μήνυση για το θέμα αυτό, με μάρτυρες υπεράσπισης όλους εμάς, ενέργεια που αποδέχθηκε αμέσως και ο κ. Βούλγαρης. Όμως η Διευθύντρια του σχολείου μας δεν δέχθηκε να το πράξει, ενισχύοντας την άποψή μας πως σκοπίμως καταγγέλλονται αυτά, με σκοπό τη συκοφάντησή μας. 
Ακολούθως, τα μέλη του συλλόγου μας (πλην της κας Γκονέλα) ανέφεραν στον κ. Βούλγαρη πως δεν είναι δυνατόν να κατηγορούμαστε από την ίδια τη Διευθύντρια του σχολείου μας ως ακραία στοιχεία, ακραίες μειοψηφικές ομάδες, ρατσιστές, φασίστες, κα., και να δέχεται η ίδια να συζητά μαζί μας χωρίς κανένα πρόβλημα (!!!) και αποχωρήσαμε έντονα διαμαρτυρόμενοι για την στάση και τις ενέργειές της, αναφέροντας ότι είμαστε αναγκασμένοι να προστατεύσουμε την αξιοπρέπειά μας, με τη βοήθεια της δικαιοσύνης, από τους απαράδεκτους και φασιστικούς χαρακτηρισμούς εναντίον μας από οποιονδήποτε.
Ακολούθως, την ίδια ημέρα στις 19:30 μμ., πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη γενική συνέλευση του συλλόγου μας, για το εν λόγω θέμα. Σε αυτή παραβρέθηκαν 187 μέλη- γονείς του συλλόγου μας, των οποίων η είσοδος έγινε βάσει σχετικού καταλόγου που μας προσκομίστηκε από το σχολείο μας μετά από αίτημά μας, ώστε να αποφευχθούν απαράδεκτα γεγονότα από οποιονδήποτε. Στην συνέλευση παραβρέθηκαν χωρίς να προσκληθούν, με προσωπική τους πρωτοβουλία μέλη του συλλόγου ένωσης γονέων Λάρισας, τους οποίους βλέπαμε για πρώτη φορά στο σχολείο μας, οι οποίοι ζήτησαν να παρακολουθήσουν τη συνέλευση. Υπήρξαν γενικές αντιδράσεις από την πλειοψηφία των γονέων του συλλόγου μας, δεδομένου ότι δεν επιτράπηκε η είσοδος κατοίκων της περιοχής μας και γονέων που δεν είχαν παιδί στο δημοτικό του σχολείο μας παρότι είχαν παιδί στο νηπιαγωγείο αυτού.Με ευθύνη του Δ.Σ. του συλλόγου μας, τους επιτράπηκε η είσοδος στη συνέλευση. Τους ζητήθηκε επιτακτικά να μιλήσουν στους παραβρισκόμενους γονείς του συλλόγου μας, οι ίδιοι αρνήθηκαν λέγοντας πως θέλουν μόνο να παρακολουθήσουν και τελικά τους ζητήθηκε να καθίσουν δίπλα από τον Πρόεδρο του συλλόγου μας, ώστε να τους γνωρίσουν οι γονείς και να ξέρουν ότι δεν είναι μέλη του συλλόγου μας. Πραγματοποιήθηκε εκτενής και διεξοδική ενημέρωση και συζήτηση για όλα τα θέματα και για όλα όσα δημοσιεύτηκαν στον τύπο και αλλού, και που αφορούσαν στην εκπαίδευση προσφυγόπουλων στο σχολείο μας, τριών ωρών περίπου, όπου εκφράστηκαν ελεύθερα όλες οι απόψεις των γονέων. Στην συνέχεια, ο Πρόεδρος του συλλόγου ζήτησε από τα μέλη να καταθέσουν προτάσεις για το θέμα, ώστε να παρθούν οι σχετικές αποφάσεις για τις μελλοντικές ενέργειες του συλλόγου. Στο σημείο αυτό, αυθαίρετα, μέλη του συλλόγου της ένωσης γονέων Λάρισας απαίτησαν να μιλήσουν διακόπτοντας την διαδικασία. Τους ζητήθηκε να περιοριστούν σε αυτό που οι ίδιοι είχαν ζητήσει και να μην επιχειρούν να παρεμποδίζουν τη διαδικασία. Δεν πειθάρχησαν απαιτώντας με το έτσι θέλω να μιλήσουν και τους ζητήθηκε να αποχωρήσουν από τη συνέλευση, κάτι που τελικώς έγινε, ώστε να συνεχιστεί η διαδικασία.
Ακολούθως,  κατατέθηκαν δύο προτάσεις προς ψηφοφορία:
1η Πρόταση – Πρόεδρου Δ.Σ του συλλόγου: «Τα μέλη του συλλόγου μας λαμβάνοντας υπόψη την ενημέρωση και όλα όσα έχουν συμβεί, αποφασίζουν την συνέχιση του αγώνα μας ώστε να μην φοιτήσουν προσφυγόπουλα στο σχολείο μας, προτού υπάρξει εκτεταμένος πραγματικός διάλογος για το θέμα και σαφή έγγραφη δέσμευση των υπευθύνων σχετικά με τις εύλογες αγωνίες-ενστάσεις των γονέων για το ζήτημα. Στην περίπτωση που θα αγνοηθεί η απόφασή μας, αποφασίζεται να υπάρξουν νομικές και διοικητικές ενέργειες.
2η Πρόταση – Μέλους του Δ.Σ. του συλλόγου,κας Γκονέλα: «Να αποφασιστεί να έρθουν να μας ενημερώσουν οι υπεύθυνοι προτού φοιτήσουν τα προσφυγόπουλα στο σχολείο μας».
Ακολούθησε ψηφοφορία, το αποτέλεσμα της οποίας ήταν:
•    177 ψήφοι υπέρ της πρότασης του Προέδρου του Δ.Σ. του συλλόγου, και
•    10 ψήφοι υπέρ της θέσης του μέλους του Δ.Σ. του συλλόγου,κας Γκονέλα.  
Κατόπιν τούτου, με παρόντα 187 μέλη και με συντριπτική πλειοψηφία (94.6%), ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων μαθητών 26ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, αποφασίζει να συνεχίσει τον αγώνα του ώστε να μην φοιτήσουν προσφυγόπουλα στο σχολείο μας χωρίς τον απαραίτητο διάλογο και τις αναγκαίες έγγραφες διαβεβαιώσεις των υπευθύνων για όλα τα ζητήματα που αφορούν στη φοίτηση προσφυγόπουλων.
Ο Πρόεδρος του συλλόγου αναφέρει στα μέλη πως η απόφαση αυτή θα ανακοινωθεί στους αρμόδιους φορείς και στα μέσα ενημέρωσης, ώστε να ενημερωθούν οι υπεύθυνοι και να αποφύγουν ενέργειες που πρακτικά θα μας αποκλείουν από το σχολείο των παιδιών μας. Επίσης καλεί τους γονείς να απέχουν από κάθε ακραία, ρατσιστική, φασιστική ενέργεια, ακόμη και αν προκληθούν.
Ο Πρόεδρος του συλλόγου
Στέφανος Χαχάμης
Τα Μέλη του συλλόγου
Γκονέλα Ιωάννα
Γκουρομπίνος Χρήστος
Παπαϊωάννου Άγγελος
Πέρκα Σοφία
Πλευράς Γεώργιος
Στατήρης Ιωάννης