Tην Πέμπτη 27 Απριλίου 2017 πραγματοποιήθηκε κοινή συνάντηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας κ. Νίκου Παπαδόπουλου, καθώς και του Δημάρχου Τυρνάβου κ. Παναγιώτη Σαρχώση με την Υφυπουργό Εργασίας κα. Κατερίνα Παπανάτσιου και τους συνεργάτες της, παρουσία του κ.Στέλιου Παπρά, διευθυντή του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου.
Κατά την συνάντηση ο Δήμαρχος εισηγήθηκε την απόσυρση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί ενώ στην συνέχεια τέθηκε προς συζήτηση το υπάρχον καθεστώς για το τσίπουρο και η ανάγκη εξυγίανσης του συστήματος με ταυτόχρονη προστασία των προϊόντων ΠΟΠ/ΓΕΠ. Επιπλέον, ο κ.Σαρχώσης αναφέρθηκε στον χρόνο επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες Κανονικού Καθεστώτος ζητώντας να μειωθεί όσο αυτό είναι δυνατόν, ενώ ο κ.Παπράς έθεσε με την σειρά του αναλυτικά όλα τα ζητήματα τα οποία αφορούν στα αποστάγματα.
 Ο κ.Παπαδόπουλος από την πλευρά του τόνισε ότι θα τηρηθεί η πρόταση του υπάρχοντος καθεστώτος για όλα τα οινοπνευματώδη ποτά και τα αποστάγματα έτσι ώστε να μην δημιουργηθεί αθέμιτος ανταγωνισμός μεταξύ των μικρών και μεγάλων παραγωγών, στηρίζοντας την κατάργηση του ΕΦΚ στο κρασί, την μείωση του ΦΠΑ σε ορισμένα αγροτικά προϊόντα, αλλά και την προστασία των προϊόντων ΠΟΠ/ΓΕΠ. Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη δημιουργίας συνεργατικών και συνεταιριστικού χαρακτήρα σχημάτων προκειμένου οι παραγωγοί να μπορούν να υπερασπιστούν τα προϊόντα τους.
Η Υφυπουργός από την μεριά της επισήμανε ότι παραμένει ως έχει το καθεστώς των ερασιτεχνών, (διήμερων παραγωγών) και εκσυγχρονίζεται με διάφορους τρόπους, όπως για παράδειγμα με την δημιουργία Μητρώου Διημέρων, αλλά και άλλων μέτρων που θα εγγυώνται αφενός την υγεία των καταναλωτών και αφετέρου την σωστή λειτουργία των διήμερων. Επιπρόσθετα, η κα.Παπανάτσιου δεσμεύτηκε ότι το Υπουργείο θα μεριμνήσει ώστε να μειωθεί ο χρόνος επιστροφής του ΦΠΑ στους αγρότες Κανονικού Καθεστώτος, δεδομένου των χρονοβόρων γραφειοκρατικών διαδικασιών και της πλήρης εξακρίβωσης στοιχείων, ενώ τόνισε ότι το Υπουργείο τάσσεται σε κάθε περίπτωση, υπέρ των προϊόντων Προστατευόμενων Γεωγραφικών Ενδείξεων (Π.Γ.Ε.), ένα φλέγον ζήτημα το οποίο θα τονιστεί και στο Συμβούλιο της Ευρώπης.
Όσον αφορά στην κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης κρασιού η Υφυπουργός ανέφερε ότι θα πρέπει να εξεταστεί πολύ προσεκτικά διότι το ζήτημα είναι αρκετά πολύπλοκο. Στο πλαίσιο αυτό έχει ήδη εισαχθεί στην κυβερνητική ατζέντα η επεξεργασία της σκοπιμότητας διατήρησης του μέτρου όπως έχει, ή η τροποποίησή του, ή ακόμη και η κατάργησή του, εφόσον επιτραπεί από την παρούσα δημοσιονομική κατάσταση ή εφόσον επιλεγεί κάποια άλλη εναλλακτική πηγή για τα απαιτούμενα έσοδα. Με άλλα λόγια, πρέπει να βρεθούν τα ισοδύναμα, προκειμένου να προωθηθεί τυχόν τροποποίηση ή κατάργηση του εν λόγω μέτρου. Γενικά είναι στην πρόθεση της κυβέρνησης και εξετάζεται η κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε αρκετά καλό και εποικοδομητικό κλίμα. Η κα. Παπανάτσιου, ιδιαίτερα φιλική και όντας η ίδια εργαζόμενη στο παρελθόν στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς, έδειξε πρόθυμη να διευκολύνει με κάθε τρόπο τους συνεταιρισμούς στηρίζοντας το αγροτικό εισόδημα και παράλληλα εξαλείφοντας το φαινόμενο της παράνομης εισαγωγής στην χώρα και διακίνησης αιθυλικής αλκοόλης.