Από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου και με την έναρξη της ασθενούς χιονόπτωσης, συνεργεία του Δήμου Λαρισαίων αλλά και ιδιωτών, βρίσκονταν στους δρόμους  για  αποχιονισμό  αλλά και για διασπορά αλατιού.
Βαρύτητα δόθηκε σε βασικούς οδικούς άξονες της πόλης και των δημοτικών Ενοτήτων. Σημειώνεται ότι στις αρχές της εβδομάδας και πριν την έναρξη της κακοκαιρίας , ποσότητες αλατιού διανεμήθηκαν σε χώρους μαζικής συνάθροισης κοινού.
Συνολικά τις τελευταίες ημέρες και από την έναρξη των φαινομένων στην πόλη της Λάρισας και στις δημοτικές κοινότητες, διατέθηκαν 100 τόνοι αλατιού.
Η όλη προσπάθεια θα συνεχιστεί με εντατικούς ρυθμούς και τις επόμενες ώρες.
Ωστόσο, σύμφωνα με την τοπική πρόβλεψη του Μετεωρολογικού Κέντρου του ΑΤΑ, τις απογευματινές και κυρίως τις βραδινές ώρες,  ενδέχεται να υπάρξουν νέες ασθενείς χιονοπτώσεις, ενώ η θερμοκρασία αναμένεται να κινηθεί αρκετά κάτω από τους μηδέν βαθμούς Κελσίου, δημιουργώντας κατάσταση ακόμα και ολικού παγετού.
Υπ’ αυτές τις  συνθήκες, αναφέρει ο Δήμος  "συνιστούμε στους συμπολίτες, κυρίως τις ώρες των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών,  να περιορίσουν τις μετακινήσεις και να είναι  ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω του παγετού".