Ο Δήμος της Λάρισας αποφάσισε να επενδύσει σε έναν επιτυχημένο εμπορικό θεσμό, τη Γεωργοκτηνοτροφική Έκθεση, Agrothessaly πλέον, που έχει ήδη μία 20ετία ζωής και 10 διοργανώσεις στην καρδιά του θεσσαλικού κάμπου, αφενός προχωρώντας σε στρατηγική συνεργασία με τη ΔΕΘ-Helexpo και αφετέρου επενδύοντας εξ ιδίων 400.000-500.000 ευρώ για να βελτιώσει τους δημοτικούς εκθεσιακούς χώρους στη περιοχή της Νεάπολης.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Θεσσαλονίκη, ότι ο αγροτοδιατροφικός τομέας αποτελεί περίπου το 50% της οικονομίας του νομού, ενώ ενισχύεται παραγωγικά και εξαγωγικά. Αυτόν τον δυναμικό τομέα για τη Λάρισα και ολόκληρη τη Θεσσαλία αποφάσισε ο Δήμος να ενισχύσει, αξιοποιώντας τα πορίσματα μελέτης μάρκετινγκ που αποκάλυψε ότι στον νομό η γεωργία και η κτηνοτροφία αποτελούν την βάση αλλά και την κολώνα της τοπικής οικονομίας, ενώ εκκρηκτικά αυξάνεται ο τομέας των υπηρεσιών που έχει ποσοστό περίπου 30%, ίσως και μέχρι 40% της τοπικής οικονομίας, με το υπόλοιπο να ανήκει στη μεταποίηση που περνάει κάμψη.

"Η Αgrothessaly συνδέεται με τη μελέτη που έχουμε κάνει για τη Λάρισα-Ανοικτή Πόλη, καθώς σχεδιάζουμε τη Λάρισα της επόμενης 15ετίας. Ο σχεδιασμός μας συνδέει τη Λάρισα της οικονομίας με τη Λάρισα του πολιτισμού και τη Λάρισα των σύγχρονων αστικών υποδομών", πρόσθεσε ο κ. Καλογιάννης.

Παίρνοντας το λόγο ο πρόεδρος της ΔΕΘ- Helexpo κ. Τάσος Τζήκας μίλησε για μία πολύ σημαντική συνεργασία με το Δήμο Λάρισας, για μία έκθεση που εκτιμά ότι θα έχει τα χαρακτηριστικά κύριας έκθεσης και όχι περιφερειακής και η οποία πιθανότατα θα είναι η μεγαλύτερη έκθεση με διοργανώτρια της ΔΕΘ- Helexpo, στην ελληνική περιφέρεια.

Όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ - Helexpo κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, η Agrothessaly, που το 2017 θα πραγματοποιηθεί 9-12 Μαρτίου, θα διοργανώνεται ανά διετία, όπως συνέβαινε άλλωστε αλλά και σε χρονιά που δεν υπάρχει διοργάνωση Agrotica.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Τοπικής & Αγροτικής Οικονομίας κ. Παναγιώτης Νταής, είπε ότι στόχος είναι η προσέλκυση διπλάσιου αριθμού εκθετών αλλά και επισκεπτών, σε σχέση με τη Γεωργοκτηνοτροφική του 2015, που είχε πάνω από 60 εκθέτες και κοντά 12.000 επισκέπτες. Μάλιστα εξέφρασε την εκτίμηση ότι η 1η Agrothessaly θα προσελκύσει και ξένους εκθέτες και επισκέπτες καθώς ήδη ζητούν πληροφορίες από το Δήμο τουριστικοί πράκτορες από το εξωτερικό.

Voria.gr