Τελείωσε για την ώρα η ταλαιπωρία της ακραίας ζέστης στη Λάρισα: Η θερμοκρασία από σήμερα το πρωί έπεσε σημαντικά και δεν αναμένεται να υπερβεί τους 36 βαθμούς τόσο στο νομό Λάρισας όσο και στους άλλους θεσσαλικούς νομούς. 

Στη Θεσσαλία αναμένονται μάλιστα μέχρι το απόγευμα βροχές ή καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Σε Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι αίθριος. Θερμοκρασία από 23 έως 36 βαθμούς, άνεμοι δυτικοί - βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ. 

Στην Αττική, πρόσκαιρες νεφώσεις προβλέπονται το μεσημέρι και το απόγευμα στα βόρεια. Θερμοκρασία από 24 έως 35 βαθμούς, άνεμοι δυτικοί - βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη, λίγες νεφώσεις με πιθανότητα βροχών ή καταιγίδων στα ανατολικά. Θερμοκρασία από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου. άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. 

Σε Μακεδονία και Θράκη, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και καταιγίδες οι οποίες στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη δεν αποκλείεται να είναι ισχυρές. Βελτίωση από το απόγευμα. Θερμοκρασία 18 έως 32 βαθμούς (2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη στη Δυτική Μακεδονία) άνεμοι βόρειοι 4 με 6 μποφόρ. 

Σε Νησιά Ιονίου, Ήπειρο, Δυτική Στερεά και Δυτική Πελοπόννησο αναμένεται αίθριος Καιρός, αν και δεν αποκλείονται βροχές ή καταιγίδες σε Ήπειρο και Κέρκυρα. Θερμοκρασία 21 έως 33 βαθμών (2-4 βαθμούς χαμηλότερη στην Ήπειρο), άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο νότιο έως 7 μποφόρ.

Αίθριος καιρός και σε Κυκλάδες και Κρήτη: Θερμοκρασία 26 έως 34 βαθμούς και στη νότια Κρήτη έως 36. Άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, πιθανότητα βροχών μόνο στα βόρεια. Στις υπόλοιπες περιοχές αίθριος καιρός. Θερμοκρασία από 26 έως 34 βαθμούς και στα νότια έως 36. Άνεμοι βόρειοι 4 με 6 μποφόρ.