Αίτημα για επαναλειτουργία της πλατφόρμας αίτησης για ένταξη στο Μητρώο Δικαιούχων του Επιδόματος Θέρμανσης και για αύξηση των δικαιούχων,  επαναδιατυπώνει με δήλωσή του ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Ο κ. Κόκκαλης είχε υποβάλει προ των εορτών αναφορά στον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα για το ζήτημα, ενώ επανέρχεται σημειώνοντας πως είναι απαράδεκτο να μην επιτρέπεται σε ευάλωτα νοικοκυριά να λάβουν το επίδομα θέρμανσης». 

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Στις 22-12-2021 υποβλήθηκε στον υπουργό Οικονομικών ως Αναφορά η επιστολή με ημερομηνία 20-12-2021 της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.), η οποία γνωστοποίησε ότι κατά την ημερομηνία εκείνη, υπήρχαν δεκάδες χιλιάδες υποψηφίων δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης, οι οποίοι όμως δεν είχαν υποβάλλει την αίτηση ηλεκτρονικά έως τις 15-12-2021.

Ζητήσαμε το αυτονόητο, που θα έπρεπε να είχε πράξει το Υπουργείο αμελλητί, δηλαδή να επαναλειτουργήσει η πλατφόρμα, συνυπολογιζόμενου φέτος του πρωτόγνωρου κύματος ακρίβειας στην ενέργεια, ώστε να μην χάσει κανείς δικαιούχος το επίδομα θέρμανσης. 

Ένα μήνα μετά, με τις ανατιμήσεις να συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία και την θερμοκρασία να ακολουθεί την πτωτική πορεία και να καταγράφονται ήδη χαμηλές θερμοκρασίες, εντούτοις, η πλατφόρμα εξακολουθεί να παραμένει κλειστή και να μην επιτρέπεται σε ευάλωτα νοικοκυριά να λάβουν το επίδομα θέρμανσης. 

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ με τον πλέον επιτακτικό τόνο, το αίτημα των ευάλωτων νοικοκυριών εν μέσω Χειμώνα, να επιλυθεί το ζήτημα αυτό, να ανοίξει η πλατφόρμα του Υπουργείου Οικονομικών, ώστε να δέχεται αιτήσεις δικαιούχων, αλλά και επιπλέον να εξεταστεί η διεύρυνση των κριτηρίων και οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης.»