Την εμπιστοσύνη του στους νέους ανθρώπους και την πεποίθησή του ότι η χώρα μας έχει τις δυνάμεις να αντεπεξέλθει στην κρίση, εξέφρασε ο Γάλλος πρέσβης Κριστόφ Σαντιπί που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Λάρισα συνοδευόμενος από Γάλλους επιχειρηματίες.

«Η Ελλάδα έχει τις δυνατότητες, έχει το νεανικό δυναμικό, μπορεί να αναπτύξει την έρευνα και την αγροδιατροφή» ανέφερε στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε  στα ελληνικά, συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή επικεφαλής της οικονομικής αποστολής Ολιβιέ Ντοβερί και από τη διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας Χρύσα Βουλγαράκη.

Ο κ. Σαντιπί και η συνοδεία του θα έχουν σήμερα επαφές με τον ΣΘΕΒ και επιχειρηματίες από την περιοχή . Ο ίδιος πιστεύει ότι η χώρα μας έχει σημαντικά περιθώρια να δεχτεί ξένες επενδύσεις:

«Πρέπει να βρούμε την ανάπτυξη. Καλούμαστε να πείσουμε τους Γάλλους να έρθουν στην Ελλάδα και να επενδύσουν. Πρέπει να τους δείξουμε το άλλο πρόσωπο της χώρας, αυτό που δεν γνωρίζουν. Πρέπει να τους δείξουμε όλους αυτούς τους νέους που θέλουν να εργαστούν, τις πολλές νέες καινοτόμες επιχειρήσεις που υπάρχουν στη χώρα, την επιστημονική έρευνα που γίνεται. Μάλιστα μία πρόσφατη έρευνα που αφορούσε τον ερευνητικό τομέα, έφερνε την Ελλάδα πολύ ψηλά στις σχετικές λίστες. Να τους δείξουμε την ανάπτυξη της αγροδιατροφής, του τουρισμού, της ανάπτυξης της ψηφιακής επικοινωνίας, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας καθώς η Ελλάδα είναι μία ευλογημένη από τον Θεό χώρα στον τομέα αυτό. Όλα αυτά πρέπει να γίνουν γνωστά στη Γαλλία αλλά και στις άλλες χώρες της Ευρώπης. Η δουλειά μας ως πρεσβεία είναι να τους πείσουμε ότι μπορούν να επενδύσουν και πως αν έχουν αισιοδοξία μπορούμε όλοι μαζί να τα καταφέρουμε», κατέληξε.

Σε ότι αφορά, τέλος, το προσφυγικό ανέφερε ότι η μόλις ενεργοποιηθεί η συμφωνία που υπογράφηκε ανάμεσα στην Ευρώπη και την Τουρκία η Γαλλία θα μπορέσει να πάρει 30.000 πολιτικούς πρόσφυγες.