Κατά τη διάρκεια των εορτών η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα θα παραμείνει κλειστή μόνο ανήμερα Πρωτοχρονιάς 1η Ιανουαρίου 2019 (ωράριο λειτουργίας Τρίτη έως Κυριακή: 10:00-14:00 & 18:00-21:00) και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να περιηγηθούν στη Μόνιμη Συλλογή Γ.Ι. Κατσίγρα και στις τρέχουσες περιοδικές εκθέσεις του Μουσείου.
Πιο συγκεκριμένα, συνεχίζονται οι εκθέσεις: στους Μεγάλους Εκθεσιακούς – αίθουσα Ε. Κατσίγρα, η ατομική έκθεση του Ανδρέα Γιαννούτσου με τίτλο «επίμονες χartινες κυρίες» στην οποία παρουσιάζονται διακόσια περίπου επιτοίχια ιδιώματα ζωγραφικής, σχέδια και μικρά ξύλινα αντικείμενα, δημιουργίες των τελευταίων περίπου 15 ετών του καλλιτέχνη.

Στο αίθριο του 1ου ορόφου συνεχίζεται η έκθεση «Συναγωνιστής: Έλληνες Εβραίοι στην Εθνική Αντίσταση» σε συνεργασία με το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος και την Ισραηλιτική κοινότητα Λάρισας όπου παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό, φωτογραφίες, έγγραφα, επιστολές, προκηρύξεις, αντιστασιακές εφημερίδες, αυθεντικά αντικείμενα, οπλισμός και άλλο σχετικό υλικό.

Στο αίθριο του ισογείου συνεχίζεται η ομαδική έκθεση με τίτλο «Μουσικό Κουτί» σε συνεργασία με το Σωματείο Εικαστικών Λάρισας «8» και το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας. Μικρόκοσμοι, συλλογές από θύμησες και συναισθήματα ξεχασμένα, παίρνουν μορφή και ζωντανεύουν στην εικαστική έκθεση «Μουσικό Κουτί». H έκθεση αποτελείται από 17 κατασκευές – γλυπτικά έργα.

Ενώ στο φουαγιέ του Αμφιθεάτρου συνεχίζεται η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Λάρισα – Καππαδοκία: Οδοιπορικό σε μια απ’ τις χαμένες πατρίδες του Ελληνισμού…». Πρόκειται για έκθεση, η οποία παρουσιάζει το φωτογραφικό οδοιπορικό του Ανδριανού Λέκκα και της Ρούλας Σιλιντζή στην Καππαδοκία.
Στο πωλητήριο του Μουσείου μπορείτε να βρείτε Χριστουγεννιάτικα δώρα για όλους!
Ωράριο λειτουργίας Τρίτη έως Κυριακή: 10:00-14:00 & 18:00-21:00
Πληροφορίες: Τηλ.: 2410616266
info@katsigrasmuseum.gr, dplarisas@yahoo.gr
www.katsigrasmuseum.gr
Ωράριο λειτουργίας Τρίτη έως Κυριακή: 10:00-14:00 & 18:00-21:00