Άνοιξε από προχθές το βράδυ η πλατφόρμα Myθέρμανση για το επίδομα θέρμανσης και ήδη έντονο είναι το ενδιαφέρον των Λαρισαίων που απευθύνονται σε φοροτεχνικά και λογιστικά γραφεία για να ενημερωθούν.

Σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά φέτος επιδοτούνται εκτός από το πετρέλαιο, και το φυσικό αέριο, το υγραέριο το πέλετ και τα καυσόξυλα.

Πολλοί καταναλωτές θα προσπαθήσουν να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα λήψης του επιδόματος απευθυνόμενοι στους φοροτεχνικούς, ενώ μέχρι τις 11 Ιανουαρίου πρέπει να έχουν υποβάλλει τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Όσον αφορά το ποσό που θα εισπράξουν θα εξαρτηθεί από την κάθε περίπτωση.

Σχετικά με το πετρέλαιο θέρμανσης όσοι καταναλωτές το προμηθευτούν μέχρι και τα τέλη Δεκεμβρίου θα λάβουν το επίδομα στις 31 Ιανουαρίου, ενώ όσοι προμηθευτούν από την 1η Ιανουαρίου και μέχρι 28 Φεβρουαρίου, θα λάβουν το επίδομα στις 31 Μαρτίου.

Στην πλατφόρμα υπάρχουν δύο εφαρμογές:

Στην πρώτη, με τίτλο «ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ», οι ενδιαφερόμενοι υποβάλουν αίτηση, για να ενταχθούν στο Μητρώο δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης.

Στη δεύτερη, με τίτλο «ΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ ΜΟΥ», η οποία θα έχει τεθεί σε λειτουργία μέχρι τις 24.12.2020, καταχωρούνται οι αποδείξεις αγοράς ειδών καυσίμων εκτός του πετρελαίου.

Διευκρινίζεται ότι οι καταναλωτές πετρελαίου θέρμανσης δεν απαιτείται να υποβάλουν παραστατικά αγοράς, διότι η διασταύρωση αυτών γίνεται αυτόματα.

Η είσοδος στην πλατφόρμα γίνεται με τους κωδικούς πρόσβασης του taxisnet.