Τη διάρρηξη της κυβερνητικής συνοχής φοβάται το Μέγαρο Μαξίµου λόγω του γεγονότος ότι η κυβέρνηση βρίσκεται μεταξύ σφύρας και άκµονος. Οι δυσκολίες έχουν πυροδοτήσει και εσωτερικές έριδες που επιβαρύνουν το ήδη βαρύ κλίµα.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ  βράζει. Η πλειονότητα των βουλευτών δυσκολεύεται να υπερασπιστεί το Ασφαλιστικό. Εκείνοι που εκλέγονται σε αγροτικές περιοχές, όπως η Θεσσαλία, βρίσκονται σίγουρα σε πιο δεινή θέση, αποφεύγοντας κάποιοι ακόμα και να πάνε στις εκλογικές περιφέρειές τους τις δύσκολες αυτές μέρες. Οι προπηλακισμοί σε βάρος των ελάχιστων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που τόλμησαν να επισκεφτούν τα μπλόκα των αγροτών έχουν προκαλέσει όχι μόνο έντονη ανησυχία σε προσωπικό επίπεδο, αλλά και μεγάλη πολιτική αμηχανία.

Στην ομάδα των βουλευτών που αντιδρούν στο Ασφαλιστικό φέρεται να είναι και η Αννα Βαγενά καθώς και οι κύριοι Χρήστος Καραγιαννίδης (Δράμας), Γιάννης Μιχελογιαννάκης (Ηρακλείου) αλλά και οι κυρίες Βασιλική Κατριβάνου (Β’ Αθηνών) και η Νίνα Κασιμάτη (Β’ Πειραιώς).

Κυβερνητική πηγή διαβεβαιώνει, πάντως, ότι τελικά οι διαφωνούντες θα ψηφίσουν. Όπως χαρακτηριστικά περιγράφει, ακολουθούν τη γνωστή τακτική «τραβάτε με και ας κλαίω». «Δεν σηκώνουν ούτε τηλέφωνο!».

Θα φανεί σύντομα…

Χ.Ψ.