Με αφορμή τα τραγικά γεγονότα στην Αττική, ο δήμαρχος Λαρισαίων έδωσε την είδηση μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας, ότι εδώ και 20 μέρες, για πρώτη φορά, η Πολιτική Προστασία έπαψε να είναι απλώς ένα γραφείο μέσα στον Δήμο που συνεργάζεται με τις υπερκείμενες Αρχές.

Έγινε αυτοτελές τμήμα που αναφέρεται απευθείας στον Δήμαρχο και έχει ανοιχτή γραμμή με τους αρμόδιους φορείς (Οργανισμό Αντισεισμικής Προστασίας, Πυροσβεστική κλπ) έτσι ώστε σε μια δύσκολη συγκυρία να γίνει ο καλύτερος δυνατόν συντονισμός για να αντιμετωπιστούν τυχόν ακραίες συνθήκες.
Ο Απόστολος Καλογιάννης ανέφερε ότι το νέο αυτό Τμήμα Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται σε φάση στελέχωσης, το έναυσμα δόθηκε και από τις ακραίες συνθήκες που επικράτησαν στη Λάρισα τον προπέρσινο χειμώνα και από την κοινή διαπίστωση ότι ως χώρα έχουμε δυσλειτουργίες στον συντονισμό των διάφορων οργανισμών που είναι υπεύθυνοι για την πολιτική προστασία.
Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαρισαίων πήρε τη νέα αυτή μορφή μετά την αναμόρφωση του Οργανισμού Εσωτερικών Υπηρεσιών.

ert.gr