Η Δημοτική Σχολή Μπαλέτου προσπαθώντας να καλύψει τις ανάγκες ενός διευρυμένου κοινού, έχει ήδη εντάξει στο πρόγραμμά της μάθημα pilates, που απευθύνεται σε όλους, αλλά και ειδικότερα σε όσους ασχολούνται με τον χορό και θέλουν να βελτιώσουν την τεχνική τους.

Το  pilates είναι μέθοδος εκγύμνασης που αποβλέπει στην ενδυνάμωση των μυών, στην αύξηση της ευλυγισίας και του ελέγχου του σώματος και γενικότερα στη βελτίωση της συνολικής υγείας. Οι ασκήσεις αφορούν ολόκληρο το σώμα και εκτελούνται με προσοχή στην αναπνοή, στην ακρίβεια και στην ποιότητα της κίνησης.

Το μάθημα προσαρμόζεται σε όλα τα επίπεδα της φυσικής κατάστασης και αυτό συμβαίνει διότι η μέθοδος δίνει τη δυνατότητα εξειδικευμένης άσκησης για τον καθένα μέσω των παραλλαγών που προσφέρει. 

Είναι όχι μόνο ασφαλής άσκηση, αλλά και ιδιαίτερα αποτελεσματική για ανθρώπους που ταλαιπωρούνται από μυοσκελετικά προβλήματα λόγω κακής στάσης ή ανατομικών ιδιαιτεροτήτων, καθώς και θαυμάσια συμπληρωματική άσκηση για χορευτές. Επίσης, μπορεί να συμβάλλει στη μείωση του άγχους, στην αύξηση της δυνατότητας αυτοσυγκέντρωσης, προσφέροντας διανοητική ηρεμία και αυξάνοντας το επίπεδο ενέργειας.

Οι συμμετέχοντες  πρέπει να φέρνουν το δικό τους  στρωματάκι  και  τη δικιά τους πετσέτα.

Διδάσκει η Βασιλική Σουλτούκη που από φέτος ανήκει στο εκπαιδευτικό προσωπικό της Σχολής.

Κάθε Δευτέρα και Τετάρτη, ώρα 18.30-19.20.  Πληροφορίες και εγγραφές στη Δημοτική Σχολή Μπαλέτου, ώρες 15.30-20.30

Διεύθυνση: Γεωργιάδου 53 -  Μύλος του Παππά, τηλέφωνο: 2410256464.

Η Βασιλική Σουλτούκη αποφοίτησε από την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού Λάρισας  το 2002, αφού μαθήτευσε δίπλα στον εξαίρετο δάσκαλο και τότε καλλιτεχνικό διευθυντή της Σχολής Γκες Μίχωφ.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών της στον χορό, απέκτησε και το Ειδικό Πτυχίο Αρμονίας στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, έκανε μαθήματα πιάνου έως και την Ανωτέρα τάξη και αργότερα απέκτησε Δίπλωμα στη Χοροθεραπεία – Κινητική Θεραπεία (DMT)  αλλά και στους δύο πρώτους κύκλους του “Playback Theater”. Επίσης, πήρε το δίπλωμα “The Pilates Coach” (Matwork Advanced Barre Course) και το 2006 παρακολούθησε το “Latin Teacher Training Programme” και το “Two week Advanced Intensive” με πλήρη υποτροφία στο “School of Ballet” του Σικάγου ΗΠΑ.

Συμμετείχε και πήρε διακρίσεις σε διαγωνισμούς χορού διεθνούς βεληνεκούς εκ των οποίων οι σημαντικότερες είναι: 3ο Βραβείο στο Διεθνή Διαγωνισμό “Nijinski” (2000, Ιταλία) και 2ο  Βραβείο Υπεροχής  στον Εθνικό Διαγωνισμό Χορού (2000, Κρήτη). Υπήρξε σολίστ του Θεσσαλικού Μπαλέτου και συμμετείχε ως χορεύτρια και χορογράφος σε παραστάσεις και παραγωγές του ΚΘΒΕ, ΣμουΘ, Off Art, InActu κ.α.

Από φέτος διδάσκει κλασικό χορό σε τμήματα της Δημοτικής Σχολής Μπαλέτου.

Είναι συνιδρύτρια της ομάδας InActu και του Κέντρου Έρευνας Θεάτρου και Χορού +ΠΛΗΝ (Κ.Ε.Θε.Χο +ΠΛΗΝ) όπου είναι υπεύθυνη για το τμήμα σύγχρονου χορού και την επιμέλεια της κίνησης. Παράλληλα με τη διδασκαλία έχει παρακολουθήσει σεμινάρια χορού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (ΗΠΑ, Βέλγιο, Γαλλία, Ιταλία) με πλήθος αξιόλογων καθηγητών (M. Simeonova, A.Ouzounov,M. Deneva, M. Myers, E. Roxas Dobrish, C Ohno, M. Shark, O. Naharin κ.α.)