Την περασμένη Τετάρτη έγινε η αρχή για ένα νέο κύκλο συνεργασίας των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) και ΚΔΑΠ με Αναπηρία του Δήμου Λαρισαίων, με την Κοινωνιολόγο και συγγραφέα κα Τριπολίτου Διονυσία, ενεργό μέλος του δικτύου συνεργαζόμενων φορέων και πολιτών στο πλαίσιο του προγράμματος ¨Η Πόλη που Μαθαίνει¨.  
Συγκεκριμένα το πρόγραμμα επιμόρφωσης και εκπαίδευσης του προσωπικού σε θέματα διαχείρισης  και ανάπτυξης της δυναμικής της παιδαγωγικής ομάδας, υλοποιείται  στο ΚΔΑΠ των Αμπελοκήπων. Πρόκειται για ένα κύκλο συναντήσεων και αλληλεπίδρασης όπου θα λάβει χώρα έως το τέλος της εκπαιδευτικής χρονιάς.
Μέσα από βιωματικές ασκήσεις και εργαστήρια, στοχεύει στην προσωπική ανάπτυξη των εργαζομένων, την ενδυνάμωση των σχέσεων και την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση προβλημάτων και δυσκολιών που προκύπτουν στο δυναμικό τρίγωνο παιδαγωγού – παιδιού – οικογένειας στη σύγχρονη εποχή της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης.
Η παρουσίαση από την κα Τριπολίτου, έγινε με έναν πρωτότυπο τρόπο, δίνοντας τα εφόδια για αλλαγή τρόπου σκέψης και αναθεώρησης απόψεων μέσα από τη συμβουλευτική προσέγγιση και διαχείριση των προβλημάτων.
Για πληροφορίες αναφορικά με τη λειτουργία και τις δράσεις των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ στη ΔΗ.Κ.Ε.Λ., Γαριτσίου & Λευκίππου – Ροδοπούλειο, τηλ: 241663085, ώρες: 09:00π.μ.– 03:00μ.μ, e-mail: dikel09@yahoo.gr, καθώς και στην κα Μουσιώνη Λίνα, παιδαγωγικά υπεύθυνη των δέκα δομών του Δικτύου στο τηλ: 6985813758, ώρες: 2:00μ.μ – 9:00μ.μ.