Ο Δεκέμβριος δικαιολογημένα αναφέρεται ως ο πιο γιορτινός και χαρούμενος μήνας του χρόνου. Ο φετινός Δεκέμβριος όμως είναι διαφορετικός.

Φέτος που τα περιοριστικά μέτρα δεν επιτρέπουν τη διοργάνωση Xριστουγεννιάτικων  δράσεων και εκδηλώσεων, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας «Κων/νος Κούμας»  προτείνει στους μικρούς της φίλους να πάρουν μέρος στο μοναδικό ηλεκτρονικό εργαστήριο που σχεδίασε η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, του νέου εορταστικού κύκλου «ΑλλάΖΩ Σελίδα… στον χρόνο!», με θέμα: «Μια κάρτα με ευχές» και στη συνέχεια να στείλουντις ευχετήριες κάρτες τους στις Βιβλιοθήκες μέλη του  Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.

Τα μέτρα για την πανδημία δεν επιτρέπουν την επίσκεψη στον φυσικό χώρο της Bιβλιοθήκης, έτσι το εργαστήριο είναι σχεδιασμένο για υλοποίηση στο σπίτι.

Σε αυτό, τα παιδιά θα κάνουν μια ιστορική αναδρομή στην επικοινωνία και τις ευχές και θα κατασκευάσουν μια κάρτα σύμφωνα με τις οδηγίες του εργαστηρίου “Μια κάρτα με ευχές”.

Στη συνέχεια θα πρέπει να επισκεφθούν το ταχυδρομείο της περιοχής τους (ΕΛ. ΤΑ) ώστε αυτές να “ταξιδέψουν” με παραδοσιακό τρόπο σε μια βιβλιοθήκη του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών.

Με ηλεκτρονικό μήνυμα (e-mail) θα σας αποστείλουμε το υλικό και τις οδηγίες του εορταστικού  εργαστηρίου μαζί με την προτεινόμενη βιβλιογραφία καθώς και τις απαραίτητες  πληροφορίες για τη Βιβλιοθήκη-παραλήπτη της κάρτας που θα δημιουργήσετε!

Αυτά τα Χριστούγεννα όλα είναι διαφορετικά! Ας αφήσουμε στην άκρη τα κινητά τηλέφωνα και τους υπολογιστές μας για να στείλουμε χριστουγεννιάτικες κάρτες με ευχές!

ΑλλάΖΩ Σελίδα για μένα, για σένα, για τον κόσμο, τον πλανήτη, για όλους μας!

Για να δηλώσετε συμμετοχή θα πρέπει να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στο e-mailτης  Βιβλιοθήκης:vivlaris1972@gmail.com

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2410 531 973 (κ.Γκουντουβά  Βάγια),στο site της Βιβλιοθήκης: http://vivl-laris.lar.sch.gr/καθώς επίσης και στη σελίδα του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών https://network.nlg.gr/