Σε ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Λάρισας αναφέρονται τα εξής:

"Η Ε.Λ.Μ.Ε.  ν. Λάρισας καταγγέλλει το Υπ. Παιδείας για πολλοστή φορά για προχειρότητα, ανευθυνότητα και έλλειψη προγραμματισμού.

 Στα μέσα της σχολικής χρονιάς αποφάσισε να αλλάξει και τους όρους διεξαγωγής των Πανελλαδικών εξετάσεων, μεταφέροντας την ημερομηνία διεξαγωγής, τους προτάσσοντας τις ενδοσχολικές, μέσα στον Ιούνιο, σπέρνοντας ανησυχία κι  αναστάτωση στην εκπαιδευτική κοινότητα, στους γονείς και κυρίως, στους μαθητές.

Στη συνέχεια καταργεί τις επαναληπτικές Πανελλαδικές εξετάσεις, με την αιτιολογία των αυξημένων  τάσεων λιποθυμιών και αρρώστιας που παρατηρούνται κατά τη διάρκεια των εξετάσεων. Σε λιγότερο από ένα μήνα, μετά τις έντονες αντιδράσεις μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών, τις επαναφέρει και η διεξαγωγή τους θα γίνει το Σεπτέμβριο, αποκτώντας «τιμωρητικό»  χαρακτήρα, αφού όποιος  μαθητής  προσέλθει θα εξεταστεί σε όλα τα μαθήματα και όχι μόνο σε αυτό (ή αυτά)  που απουσίασε.

Το «ράβε ξήλωνε»  στην παιδεία συνεχίζεται.

Και ενώ μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί προσπαθούν να προσαρμοστούν στις παραπάνω αλλαγές και απερίσπαστοι να συγκεντρωθούν στην προετοιμασία τους για τις Πανελλαδικές εξετάσεις , το Υπουργείο Παιδείας  τρεις ημέρες μετά την καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης δήλωσης προτίμησης από τους μαθητές, αποφασίζει να μειώσει των αριθμό των εισακτέων στις Σχολές υψηλής ζήτησης των ΑΕΙ, αλλάζοντας ακόμη μία φορά, δύο  μήνες πριν την έναρξη των  εξετάσεων, τους όρους διεξαγωγής τους αιφνιδιάζοντας τους πάντες.

Η διαδικασία αιφνιδιασμού προς τους μαθητές αποτελεί διαχρονικό και διακομματικό εργαλείο «εξόντωσής» τους.

Και ενώ προσπαθούν να αιτιολογήσουν την απόφασή τους με αναφορά στη νομοθεσία, μετά τις έντονες  αντιδράσεις   μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών επιχειρούν να βρουν μεσοβέζικες  λύσεις. «Δεν θα μειωθούν οι θέσεις σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, αλλά στο μισό του αρχικού . Θα ανοίξουμε τις δηλώσεις προτιμήσεις για όποιους θέλουν να δηλώσουν και πέμπτο μάθημα, για να έχουν αυξημένες πιθανότητες εισαγωγής σε σχολή» !!!  

Ο προγραμματισμός για την εκπαίδευση στα κατάλληλα πρόσωπα. Λένε και ξελένε χωρίς καν να μπορούν να αντιληφθούν το κακό που προξενούν στην ψυχολογία των μαθητών, στην αξιοπιστία  του Υπουργείου Παιδείας και  στην κοινωνία μας γενικότερα.

Η Ε.Λ.Μ.Ε.  ν. Λάρισας ζητά από το  Υπουργείο Παιδείας να  σταματήσει τον εμπαιγμό, να  επιδείξει τον δέοντα σεβασμό στην αγωνία  και την ψυχική ηρεμία των μαθητών και των οικογενειών τους ,  να πάψει τις παλινωδίες  που επιτείνουν  το αίσθημα αβεβαιότητας όλων των εμπλεκόμενων μερών και να επαναφέρει για το τρέχον σχολικό έτος τον αριθμό των εισακτέων στα περσινά  επίπεδα.

Η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία".