Μια μεγάλη Έκθεση Ζωγραφικής κορυφαίων Θεσσαλών Ζωγράφων διοργανώνει ο Σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Γαλλικό ινστιτούτο Λάρισας. Πρόκειται για γνωστά αλλά και σπάνια έργα που θεωρούνται κορυφαία για τη νεοελληνική ζωγραφική.
Ειδικότερα, η  έκθεση φέρει τον τίτλο «Εικόνες και μορφές της Θεσσαλίας», καθώς οι πίνακες αποτυπώνουν χώρους, πρόσωπα και μορφές θεσσαλικού ενδιαφέροντος. Θα  πραγματοποιηθεί από τις 11 έως τις 15 Φεβρουαρίου, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας και  περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής που αποτυπώνουν τη Θεσσαλική ζωή, μέσα απ τη ματιά Θεσσαλών ( και όχι μόνο ) ζωγράφων, παλαιών και νεώτερων.
Έργα των Δημήτρη Γιολδάση,  Αγήνορα Αστεριάδη Βασίλη Γούλα, Γιάννη Παπαιωάνου, Δημήτρη Κατσικογιάννη, Επαμεινώνδα Θωμόπουλου, Νίκου Κακαδιάρη, Στέργιου Χατζούλη, Κλεάνθη Χατζηνίκου, Ανδρέα Γιαννούτσου, Κώστα Νταή, Βασίλη Πράππα, Λάζαρου Μαράβα, Μανώλη Κοτρώνη, Βασίλη Δημάκη, Βασίλη Μπαρκαλή κ.α θα εκτεθούν στο Γαλλικό Ινστιτούτο, (Κούμα 28)   και θα δώσουν την ευκαιρία στους φίλους της τέχνης να περιηγηθούν σ ένα μοναδικό μωσαϊκό  χρωμάτων της Θεσσαλικής ζωής.
Ο θερισμός, η αγροτική ζωή, ο απέραντος θεσσαλικός κάμπος, ο Πηνειός, τα Μετέωρα, παλιές όψεις των πόλεων και το σύγχρονο αστικό τοπίο, τα υπαίθρια παζάρια, μνήμες μιας άλλης εποχής, πρόσωπα του μόχθου και της καθημερινότητας ζωντανεύουν και δίνουν στον θεατή, ένα άλλο ερέθισμα, μια άλλη οπτική της ζωής, όπως την αντιλαμβάνονται όλοι αυτοί οι σπουδαίοι ζωγράφοι, που αγάπησαν και πήραν έμπνευση από τη Θεσσαλία και τις ομορφιές της. Τα έργα που συγκέντρωσε ο Σύνδεσμος Γραμμάτων Τεχνών Θεσσαλίας, προέρχονται από προσωπικές συλλογές μελών του, αλλά και από ζωγράφους οι οποίοι ευγενικά παραχώρησαν έργα τους για τις ανάγκες της έκθεσης.