Την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 20.00 εγκαινιάζεται η έκθεση του Ανδρέα Γιαννούτσου με τίτλο «επίμονες χartινες κυρίες» στην αίθουσα Ειρήνης Κατσίγρα.
Μετά από μια 10ετή τουλάχιστον «απουσία» από τα εικαστικά δρώμενα της πόλης μας, ο Ανδρέας Γιαννούτσος επιστρέφει για να μας ξαφνιάσει και πάλι ευχάριστα. Πρόκειται για την παρουσίαση διακοσίων  περίπου επίτοιχων ιδιωμάτων ζωγραφικής, σχέδια και μικρά ξύλινα αντικείμενα, δημιουργίες των τελευταίων  περίπου 15 ετών. Ο θεματικός άξονας και  τίτλος  «επίμονες χartινες κυρίες» αναπτύσσεται μέσα από μια ενότητα σχεδίων και μια ενότητα  χρωματικών  κυρίως συνθέσεων  μεγαλύτερου  μεγέθους.
Πρόκειται γενικότερα  για  έργα μιας μοντέρνας αισθητικής αντίληψης και εργασίας, που αναζητά μέσα από ποικίλους τρόπους έκφρασης, βιωματικού και χειρονομιακού κυρίως χαρακτήρα και υλικά μιας ευρύτερης γκάμας και επεξεργασίας, αισθητικούς συγκινησιακούς χώρους, αναπτύγματα νοσταλγικής και ενδοσκοπικής χροιάς, σ’ ένα δομημένο κόσμο αποκαλύψεων, σιωπών, στοχασμών και ψηλαφήσεων.
Τη συγκεκριμένη παρουσίαση συνοδεύει δίγλωσσος κατάλογος με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και σχόλια, ενώ την εμπλουτίζει, κείμενο- κριτικό σημείωμα του Καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Ιστορικού της Τέχνης κ. Μιλτιάδη Παπανικολάου, ο οποίος θα παρευρίσκεται στα εγκαίνια και θα προλογίσει.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως 31 Ιανουαρίου 2019.
Ώρες λειτουργίας έκθεσης: Τρίτη έως Κυριακή 10:00 – 14:00, 18:00 – 21:00
Είσοδος ελεύθερη.
Πληροφορίες:
Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα
Διεύθυνση: Γ. Παπανδρέου 2 Λάρισα
Τηλ.: 2410623615
Fax: 2410621204
e-mail: info@katsigrasmuseum.gr, dplarisas@yahoo.gr
website:www.katsigrasmuseum.gr