«Η «Ανθρώπινη Πόλη» δημιουργήθηκε για να υπηρετήσει τους πολίτες και τη Λάρισα. Ήρθε για να μείνει  και θα  είναι παρούσα στις επόμενες  εκλογές. Επιδίωξη, σκοπός και στόχος μας είναι να διαμορφωθεί ένα μεγάλο νικηφόρο  ρεύμα ανατροπής και δημιουργίας για τη Λάρισα που ονειρευόμαστε. Σ’ αυτή την προσπάθεια , κατά τη γνώμη μας χωράνε πολλοί , δεν περισσεύει κανένας. Δεν  έχουμε χρεία  βέβαια  κομματικών  χρισμάτων  και ταυτίσεων και είμαστε σταθερά απέναντι σε λαϊκίστικες λογικές , νοοτροπίες και  πρακτικές.»
Αυτά μεταξύ άλλων τόνισε ο κ. Έκτορας Νασιώκας  στην ομιλία του σε συνεδρίαση της Διοικούσας επιτροπής της «Ανθρώπινης Πόλης» παρουσία πολλών  πολιτών, φίλων της παράταξης,  στο Ξενοδοχείο ΔΥΟΝΥΣΟΣ κατά τη διάρκεια της οποίας κόπηκε και η πίτα της παράταξης.
Στη συνέχεια  ο κ. Νασιώκας  τόνισε ότι «είναι επικίνδυνα αντιδημοκρατική η πολιτική της σημερινής κυβέρνησης , πέραν της υποβάθμισης της Αυτοδιοίκησης,  να  θέτει τον ίδιο  θεσμό στην  υπηρεσία του κόμματος της , καθιστώντας τους τοπικούς άρχοντες ομήρους της βούλησης και των  κομματικών επιδιώξεων  της . Κανένας  π. χ. δεν ξέρει σήμερα πότε θα γίνουν οι επόμενες εκλογές. Φυσικά  δεν θα γίνουν τον προβλεπόμενο χρόνο , τον Μάιο του 2019. Κανείς δεν γνωρίζει πότε θα λήξει η θητεία των σημερινών Δημάρχων. Πότε θα αναλάβει η νέα Δημοτική Aρχή. Το σημαντικότερο  όλων όμως  είναι  ότι κανένας δεν γνωρίζει ποιοι είναι οι κανόνες του παιχνιδιού , τι εκλογικό σύστημα  θα υπάρξει. Αυτά που διαρρέουν είναι κάποια σενάρια  ενός συστήματος ακυβερνησίας  με τον τίτλο της απλής αναλογικής. Είναι επίσης τραγικό ότι οι παρατάξεις που πρόσκεινται στη σημερινή κυβέρνηση αν δεν  ευλογούν ,ανέχονται τέτοιες αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις.


Όταν  επιτέλους ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση πότε θα γίνουν οι επόμενες δημοτικές  εκλογές , πως θα γίνουν,  με ποιο εκλογικό νόμο  δηλαδή,  η παράταξη μας  θα πάρει με δημοκρατικές  διαδικασίες τις τελικές  της αποφάσεις.  Τον τρόπο  δηλαδή που θα επιδιώξουμε   να υπηρετήσουμε   τις ανάγκες των πολιτών και του Δήμου, το επόμενο χρονικό διάστημα.  Μέχρι τότε συνδιαμορφώνουμε με τη  λειτουργία  και την πρακτική μας  , αλλά και με καθημερινές  επαφές   με όλους όσους έχουν την ίδια αγωνία με μας για το μέλλον των παιδιών μας στον τόπο μας, τη  δημιουργία  ρεύματος  νίκης . Θέλουμε να εκφράσουμε και  όλους τους πολίτες που  δικαίως  είναι απογοητευμένοι  από την  κατάσταση  που επικρατεί  σήμερα  στην πόλη , στη, γειτονιά τους  και στο σπίτι τους  ή και όσων διαψεύστηκαν οι ελπίδες τους ότι η σημερινή δημοτική αρχή θα βελτίωνε την κατάσταση και θα δημιουργούσε προοπτικές ανάπτυξης στο Δήμο μας.»
Το φλουρί αντιπροσώπευε, για τον τυχερό ,ένα διήμερο για  δύο άτομα  σε ένα από τα πεντάστερα  ξενοδοχεία (MONTANAστο Καρπενήσι και IONIANBLUE στη Λευκάδα  του ομίλου Α. Γατένιου) προσφορά  της νέας μεγάλης  μονάδας υγείας της  Λάρισας  με το όνομα ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ (6ο  χιλιόμετρο Λάρισας Νίκαιας) του ίδιου ομίλου.