«Έξυπνες» στάσεις λεωφορείων θα αποκτήσει η Λάρισα, οι οποίες θα διαθέτουν υποδοχές για φόρτιση κινητών τηλεφώνων και ορισμένες εξ αυτών ακόμη και διαδραστικές οθόνες.

Ήδη έχουν ξεκινήσει εργασίες αποξήλωσης των παλιών κατεστραμμένων κατασκευών, στο πλαίσιο έργου του Δήμου Λαρισαίων, που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών «Φιλόδημος».

Σύμφωνα με τη μελέτη προβλέπεται η αντικατάσταση σαράντα στεγάστρων που βρίσκονται σε στάσεις λεωφορείων και η εγκατάσταση έξι νέων σε σημεία που δεν υπήρχαν.

Ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Λάρισας κ. Μιχάλης Σακελλαρίου, με την ευκαιρία της εξέλιξης του έργου, πρότεινε στον Δήμο Λαρισαίων τη δημιουργία ειδικών στεγάστρων που θα παρέχουν ηλεκτρονικές υπηρεσίες στους πολίτες, για τρεις κεντρικές στάσεις, και συγκεκριμένα γι' αυτές που βρίσκονται στο Δικαστικό Μέγαρο, στην Κεντρική πλατεία και στην πλατεία Αγίου Βησσαρίωνος.

Στόχος της αντικατάστασης των στεγάστρων, στα σημεία που έχουν επιλεγεί μέσα στην πόλη, είναι η αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών που αφορά το επιβατικό κοινό.

Λένα Κισσάβου Ελευθερία