Σε τρεις ώρες και 20 λεπτά θα μπορούν να φτάνουν στη Θεσσαλονίκη οι επιβάτες του ΟΣΕ από το φθινόπωρο (η απόσταση Λάρισας-Αθήνας θα μειωθεί στις 2 ώρες και 10 λεπτά).
Εκπρόσωποι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της μητρικής εταιρείας του ομίλου Ferrovie Dello Stato Italiano τόνισαν σε εκδήλωση που έγινε στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης ότι αυτό θα συμβεί με την έλευση του νέου τροχαίου υλικού με την προϋπόθεση ότι έως τα τέλη Ιουνίου θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα της διπλής γραμμής ηλεκτροκίνησης.
Ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Φ. Τσαλίδης, τόνισε ότι από το φθινόπωρο θα αρχίσει αν ξεδιπλώνεται η επένδυση των πεντακοσίων εκατομμυρίων ευρώ από τον όμιλο, για την αναβάθμιση των υπηρεσιών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αρχής γενομένης με την έλευση του νέου τροχαίου υλικού για τη γραμμή Αθήνα – Θεσσαλονίκη.
Επεσήμανε επίσης, ότι ήδη καταβάλλεται μια τεράστια προσπάθεια από τον αρμόδιο υπουργό και από την ελληνική κυβέρνηση για να ολοκληρωθεί πιο γρήγορα το έργο της διπλής γραμμής ηλεκτροκίνησης.
Τέλος πρόσθεσε ότι εάν δοθεί ως στα τέλη Ιούνιου, η εταιρία από τον Σεπτέμβριο, θα είναι σε θέση να φέρει το νέο τροχαίο υλικό, να πιστοποιήσει τη γραμμή και να εκπαιδεύσει το προσωπικό στα νέα τρένα.
Στην Ελλάδα το ταχύτερο τρένο 
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της εταιρείας, έως το τέλος του 2019 θα έρθει στη χώρα μας και το ταχύτερο τρένο που κινείται με 200 χλμ. / ώρα.
Ο κ. Τσαλίδης σημείωσε ότι με τον εκσυγχρονισμό του τροχαίου υλικού δε θα σημειώνονται καθυστερήσεις και πρόσθεσε ότι ήδη δίνεται βάση στην καθαριότητα, τις ποιοτικές παροχές και υπηρεσίες και στην εκπαίδευση του προσωπικού.