Τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η πολιτεία για την προστασία των πολιτών από τον ιό του Δυτικού Νείλου, αλλά και τους λόγους της έξαρσης στο νομό Λάρισας, σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας, ζητά ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Κόκκαλης, με ερώτησή του προς τους υπουργούς Υγείας και Εσωτερικών.

Όπως εξηγεί στην ερώτηση που κατατέθηκε στη βουλή, ο Λαρισαίος πολιτικός, «σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, τόσο του έντυπου όσο και του ηλεκτρονικού τύπου, προκαλεί ανησυχία αλλά και φόβο η ραγδαία εξάπλωση των κρουσμάτων του Ιού του Δυτικού Νείλου. Δυστυχώς, πρωταθλητής των κρουσμάτων αυτών είναι ο νομός Λάρισας με οκτώ (8) κρούσματα.

Τη δικαιολογημένη ανησυχία των κατοίκων της πόλης Λάρισας, αλλά και γειτονικών δήμων, όπως οι Δ. Τυρνάβου, Τεμπών και Κιλελέρ, επιτείνει η απουσία τόσο της επίσημης ενημέρωσης από τα θεσμικά όργανα της πολιτείας για την πορεία εξάπλωσης του ιού όσο και της υπεύθυνης ενημέρωσης για τα μέτρα πρόληψης».

Ο κ. Κόκκαλης υπενθυμίζει επίσης ότι «η  προστασία της δημόσιας υγείας, είναι υποχρέωση της πολιτείας» κι ερωτά τους δύο υπουργούς:

1. Ποια μέτρα προφύλαξης έχουν παρθεί έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση από τώρα και στο εξής; (Έγιναν ψεκασμοί; Ήταν αποτελεσματικοί; Αν όχι, ποια μέτρα πρέπει να ληφθούν στο άμεσο μέλλον;)

2. Υπάρχουν μέτρα προστασίας ατομικά που μπορεί να πάρει ο πολίτης για να προστατευτεί; Έχουν εκδοθεί οι απαραίτητες ανακοινώσεις; Για ποιο λόγο ο επιπολασμός είναι ιδιαίτερα μεγάλος στην περιοχή του νομού Λάρισας; Υπάρχουν κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά;