Λόγο για τιτάνιες προσπάθειες που γίνονται από τους εκπαιδευτικούς προκειμένου να καλυφθούν τα κενά που έχουν δημιουργηθεί στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στην Π.Ε. Λάρισας, έκανε σήμερα στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε, ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Λάρισας, Δημ. Παπαποστόλου.

Ο κ. Παπαποστόλου υπογράμμισε ότι 70 εκπαιδευτικοί βρίσκονται εκτός αιθουσών διδασκαλίας, επειδή νοσούν ή επειδή είχαν στενές επαφές με επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού.

“Έχουν δημιουργηθεί κενά για τα οποία η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας προχώρησε σε 35 προσλήψεις εκπαιδευτικών με 3μηνες συμβάσεις, οι οποίες δεν αρκούν για να καλυφθούν αυτά τα κενά”, σημείωσε ο κ. Παπαποστόλου και πρόσθεσε: “Έχουμε τονίσει πολλές φορές ότι θέλουμε τα σχολεία ανοιχτά και ασφαλή. Δυστυχώς η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν πήρε όλα εκείνα τα μέτρα για τη διασφάλιση της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών. Στην Π.Ε. Λάρισας έχουμε πάνω από 100 κρούσματα μαθητών κατά μέσο όρο, ενώ 70 εκπαιδευτικοί παραμένουν εκτός των αιθουσών”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη κινητοποίηση ήταν η δεύτερη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, με βασικά αιτήματα την πρόσληψη ικανού αριθμού εκπαιδευτικών για την κάλυψη των κενών που προκύπτουν, αλλά και την λήψη ουσιαστικών μέτρων για την προστασία του συνόλου της εκπαιδευτικής κοινότητας.

ertnews.gr