Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής & Εκπαιδευτικών Δράσεων και η Δ/νση Παιδικών Σταθμών & Εκπαιδευτικών Δράσεων στα πλαίσια της συνεχούς  επιμόρφωσης του  προσωπικού με πρωτότυπες  εκπαιδευτικές μεθόδους, θα πραγματοποιήσουν εκπαιδευτικό σεμινάριο Κουκλοθεάτρου για τις παιδαγωγούς των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Λαρισαίων.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα  11/11/2019 και ώρα 17:30 μ.μ., στο Αμφιθέατρο του 2ου Παιδικού Σταθμού του Δήμου Λαρισαίων με τη διεύθυνση της Αναστασίας Ξηρομερίτου, από το Κουκλοθέατρο Λαμίας.

Στόχος του σεμιναρίου είναι η εκμάθηση βασικών αρχών του κουκλοθέατρου και θεατρικού παιχνιδιού, πρακτικές δημιουργικής απασχόλησης και συμμετοχής των μικρών παιδιών, προσανατολισμένα στους βασικούς κορμούς γνώσης και αγωγής για παιδιά προσχολικής αγωγής.

Το σεμινάριο εντάσσεται στο πρόγραμμα «Η Πόλη που Μαθαίνει» με την πεποίθηση ότι μια πόλη μαθαίνει και αλλάζει νοοτροπία ξεκινώντας από την παιδική ηλικία μπαίνοντας οι βάσεις για τη διαμόρφωση ενός ενεργού πολίτη με κριτική σκέψη και διάθεση συμμετοχής στα δρώμενα της πόλης.