Στο Πολιτιστικό Κέντρο για τις Ευπαθείς Ομάδες στο Αβέρωφ συνεχίστηκε η τρίτη κατά σειρά συνάντηση του εκπαιδευτικού σεμιναρίου για τις εξαρτήσεις το οποίο γίνεται με τη συνεργασία και την επιστημονική εποπτεία του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας.

Η εκπαίδευση των στελεχών της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας έρχεται ως επιπρόσθετη ανάγκη λόγω των ολοένα αυξανόμενων καθημερινών περιστατικών τα οποία και πρέπει να αντιμετωπίζονται με όσο το δυνατό μεγαλύτερη εξειδίκευση.

Στην παρούσα συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Σωτήριος Βούλγαρης, η διευθύντρια Έφη Ζιώγα, ο επιστημονικά υπεύθυνος του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας Σωτήρης Λαινάς και στελέχη του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα ΡΟΜΑ Δήμου Λαρισαίων, Κοινωνικού Φαρμακείου, στελέχη της ΔΗΚΕΛ και του Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών και επαγγελματίες υγείας που πραγματοποίησαν την πρακτική τους στη διεύθυνση. Η εκπαίδευση θα ολοκληρωθεί μετά από 5 συναντήσεις ενώ θεωρείται δεδομένη η συνέχιση της συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων.

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Λαρισαίων εντάσσεται στο «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.