Στις 9-13 Οκτωβρίου, ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός «ΔΗΜΗΤΡΑ», ο οποίος συμμετέχει, ως εταίρος,στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “ED2VET - Συμμετοχή των Εργοδοτών στο Σχεδιασμό και την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης”,μαζί με φορείς από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Βουλγαρία, θα διοργανώσει τη 2η διακρατική εκπαιδευτική συνάντηση η οποία έχειως στόχο να γνωρίσουν οι εταίροιτο σύστημα επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης της χώρας και να αναζητήσουν καλές πρακτικές που εφαρμόζονται στη συμμετοχή των εργοδοτών/επαγγελματιών στα προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Στόχος του προγράμματος είναι,να διερευνήσει τους παράγοντες που καθορίζουν την έκταση και τις επιπτώσεις της συμμετοχής του εργοδότη στο σχεδιασμό της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΚ) και να εντοπίσει καλές  πρακτικές για κοινή χρήση ανάμεσα σε φορείς και χώρες. Το έργο θα οδηγήσει σε απτά αποτελέσματα τα οποία θα διαδοθούν ώστε να υποστηριχθούν οι σχετικοί φορείς και άτομα, με στόχο την ανάπτυξη της ΕΕΚ με τη συμμετοχή των εργοδοτών. Με αυτό τον τρόπο οι ικανότητες και οι δεξιότητες που θα αποκτούν οι εκπαιδευόμενοι θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες της σύγχρονης αγοράς εργασίας.

Στο πλαίσιο της διακρατικής εκπαίδευσης, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία νασυναντήσουν εκπροσώπους επιμελητηρίων, συλλόγων επαγγελματιών και βιομηχάνων, με σχολές και σχολεία επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης καθώς και με τοπικούς φορείς, σε Λάρισα και Βόλο.

Για περισσότερες πληροφορίες,μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό «ΔΗΜΗΤΡΑ», Τμήμα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Παλαιολόγου 19, Λάρισα, τηλ.: 2410554026,email: euprojects@dimitra.gr, www.dimitra.gr.