Η εικόνα μιλούσε μόνη της σήμερα στη συνοικία της Νέας Σμύρνης. Ο θάνατος του μικρού Κωνσταντίνου που παρασύρθηκε από διερχόμενη αμαξοστοιχία έχει πυροδοτήσει το κλίμα.
Οι Ρομά της συνοικίας έκλεισαν τις σιδηροδρομικές γραμμές ανάβοντας φωτιές και καίγοντας λάστιχα, ενώ λίγο νωρίτερα στη διάβαση επί της Αγιάς έσπασαν τα παράθυρα στο σπιτάκι του σταθμάρχη και τις μπάρες προστασίας.
Η οργή ξεχειλίζει και ο Δήμαρχος που έφτασε στο σημείο όπου έχασε τη ζωή του το μικρό παιδί έγινε δέκτης των παραπόνων, της αγανάκτησης και του θυμού των κατοίκων.
Ο Δήμαρχος τους ανακοίνωσε ότι άμεσα, από την ερχόμενη εβδομάδα, ξεκινούν εργασίες από συνεργεία του Δήμου και της ΔΕΥΑΛ προκειμένου να γίνουν παρεμβάσεις που ζητούν χρόνια τώρα οι κάτοικοι. Όσον αφορά στο φλέγον θέμα της περίφραξης τους είπε ότι μίλησε με τη διοίκηση του ΟΣΕ και μέσα στις επόμενες μέρες θα γίνει αυτοψία και σύσκεψη στη συνέχεια για να προχωρήσουν άμεσα εργασίες αποκατάστασης της περίφραξης, ώστε να μην κινδυνεύουν οι κάτοικοι και από τον Ιανουάριο δημοπρατείται το έργο υπόγειας διάβασης.

thessaliatv.gr