Οι μηχανές ζεστάθηκαν, η σημαία έπεσε και το γκάζι πατήθηκε για την εκκίνηση του 9ου Ιστορικού Ράλλυ Ολύμπου το πρωί του Σαββάτου από την Κεντρική Πλατεία της Λάρισας.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, έδωσε το «ok» για την έναρξη του Ράλλυ Ολύμπου, με τον κόσμο να έχει την ευκαιρία νωρίτερα να δει από κοντά τα όμορφα αυτοκίνητα που είχαν παρκάρει πάνω στην πλατεία.

Το 9ο Ιστορικό Ράλλυ Ολύμπου, με τον Όλυμπο, την Ελασσόνα, τη Λάρισα, τον Βόλο, το Πήλιο και τη λίμνη Κάρλα να είναι οι φετινοί… μαγικοί του προορισμοί είναι ένας από τους μεγαλύτερους θεσμούς στον χώρο της κλασικής αυτοκίνησης δίνει και φέτος ραντεβού με τους κατοίκους της Θεσσαλίας και με τα δεκάδες πληρώματα των ιστορικών αυτοκινήτων που ζεσταίνουν από τώρα τις μηχανές τους.

Το Ράλλυ διοργανώνεται τα τελευταία χρόνια από τη Λέσχη Κλασικών Αυτοκινήτων Μακεδονίας (Λ.Ε.Κ.Α.Μ.-Θεσσαλονίκη) και το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» (Ελασσόνα), σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Λαρισαίων, τον Σύλλογο Κλασσικών Αυτοκινήτων Λάρισας (Σ.Κ.Α.Λ.) και τη Λέσχη Κλασσικών Οχημάτων Βόλου (Λ.Ε.Κ.Ο.Β.), με την υποστήριξη της FIVA και της Ε.Ο.-ΦΙΛ.Π.Α. (με μόνιμο, τα τελευταία χρόνια, αλυτάρχη, τον ακούραστο κ. Νίκο Μπιμπλιτζή), ενώ τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Λαρισαίων και του Δήμου Ελασσόνας.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Ράλλυ:

Σάββατο 10 Οκτωβρίου

Λάρισα – Κεντρική πλατεία (εκκίνηση) στις 10.30 π.μ., μετακίνηση μέσω της ΠΕΟ Λάρισας – Βόλου, Βόλος, Ανακασιά, Πορταριά, Χάνια, Χιονοδρομικό κέντρο Πηλίου, Κισσός, Τσαγκαράδα, Ξουρίχτι, Λαμπινού, Μηλιές, Βυζίτσα (γεύμα-στάση ανασυγκρότησης), Πινακάτες, Άγιος Γεώργιος, Άγιος Βλάσιος, Ανω Λεχώνια, Κ. Λεχώνια, Αγριά, Βόλος (διανυκτέρευση).

Κυριακή 11 Οκτωβρίου

Βόλος (Εκκίνηση 10.00 π.μ.-Volos Palace), Μελισσάτικα, Κερασιά, Κανάλια Μαγνησίας, λίμνη Κάρλα, Στεφανοβίκειο, ΠΕΟ Βόλου-Λάρισας, Λάρισα, Γιάννουλη, Αμπελώνας, Τύρναβος, Τσαριτσάνη, Ελασσόνα (Κεντρική πλατεία-Τερματισμός 1 μ.μ. και απονομές κυπέλλων).

Πρέπει να σημειωθεί ότι θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας και τα μέτρα που προβλέπει ο ΕΟΔΥ, για την προστασία των συμμετεχόντων και των θεατών, από τον Covid-19.

tinealarissa.gr