Τη Λίμνη Πλαστήρα επισκέφθηκαν μέλη των ΚΑΠΗ Λάρισας στα πλαίσια του προγράμματος «Δωρεάν Εκδρομές για την Τρίτη ηλικία». Στο δελτίο Τύπου αναφέρονται τα ακόλουθα:
Στις 30 Νοεμβρίου και 5 Δεκεμβρίου το Ε΄(Αγ.Γεωργίου))και Δ΄(Ανθούπολης)ΚΑΠΗ αντίστοιχα, της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων, πραγματοποίησαν την πέμπτη δωρεάν εκδρομή στη Λίμνη Πλαστήρα, στα πλαίσια του προγράμματος «Δωρεάν Εκδρομές για την Τρίτη ηλικία».
Συγκεκριμένα επισκέφθηκαν την Ι. Μονή Κορώνης η οποίαβρίσκεται στην ανατολική οροσειρά των Αγράφων, σε υψόμετρο 800 μ. , πάνω σε περίοπτη θέση με υπέροχη θέα στο θεσσαλικό κάμπο. Η ιστορία της αρχίζει το 12ο αιώνα όταν βρέθηκε η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Κορώνης.
Στη συνέχεια έγινε μια σύντομη στάση στο φράγμα της λίμνης, έργο  το οποίο ολοκληρώθηκε το 1959. Η ιδέα σχηματισμού της λίμνης αποδόθηκε στον στρατιωτικό και πολιτικό Νικόλαο Πλαστήρα, απ΄όπου πήρε και το όνομά της. Η Λίμνη Πλαστήρα , Ταυρωπού ή Μέγδοβα βρίσκεται στο οροπέδιο της Νεβρόπολης στο Ν. Καρδίτσας. Σήμερα τη διαχείριση του φράγματος έχει αναλάβει η ΔΕΗ.
Το μεσημέρι οι ηλικιωμένοι απόλαυσαν το γεύμα τους σε γραφική ταβέρνα της πλαζ Λαμπερού , δίπλα στη λίμνη. Η τελευταία στάση για καφέ έγινε στην όμορφη πόλη της Καρδίτσας , στο άλσος Παυσίλυπο.
Στις εκδρομές συνόδευσαν η κοινωνική λειτουργός Δήμητρα Κωστοπούλου, οι νοσηλεύτριες Νίκη Κυριτσάκα και Γιούλη Σιώμου.
Ο Δήμος Λαρισαίων με την ευαισθησία που τον διακρίνει για την Τρίτη ηλικία , συνεχίζει και θα συνεχίσει να παρέχει ευκαιρίες για ψυχαγωγικές αποδράσεις.