Στο πλαίσιο των πολιτιστικών δράσεων των ΚΑΠΗ του Δήμου Λαρισαίων, πραγματοποιήθηκε διήμερη εκδρομή 200 ατόμων στην Αθήνα.

Oπως σημειώνεται στο σχετικό δελτίο Τύπου "σκοπός του ταξιδιού ήταν η ψυχαγωγία των ηλικιωμένων σε συνδυασμό με τον εμπλουτισμό των γνώσεων τους για την ιστορία και τον πολιτισμό μας.

Μέσα σε αυτό το δημιουργικό και αναζωογονητικό διήμερο, είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, έναν από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς φιλανθρωπικούς οργανισμούς στον κόσμο.

Το εντυπωσιακό και βραβευμένο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος αποτελεί σύμβολο του πολιτισμού, των τεχνών και του αθλητισμού για την Αθήνα και την Ελλάδα και οι βόλτες μας στους χώρους του ήταν μια συναρπαστική εμπειρία.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα υπήρξε η επίσκεψή μας στο νέο μουσείο της Ακρόπολης. Με τη βοήθεια της ξεναγού μας, περιηγηθήκαμε στους  ανανεωμένους εκθεσιακούς χώρους και χαρήκαμε την απόλυτη ομορφιά και ανωτερότητα της τέχνης της Αρχαίας Ελλάδας.

Από την εκδρομή μας δεν θα μπορούσε να λείπει η επίσκεψή μας στον  χώρο της Παλαιάς  Βουλής, σημείο ιστορικής μνήμης στο κέντρο των Αθηνών.

Τα μέλη των ΚΑΠΗ είχαν την ευκαιρία να περπατήσουν στα γραφικά στενά της Πλάκας και να δειπνήσουν μετά μουσικής και χορού σε μία παραδοσιακή ταβέρνα της περιοχής.

Τα έξοδα μετακίνησης καλύφθηκαν από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής  Πολιτικής. 

Την εκδρομή συνόδευσε ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος ΚΑΠΗ, κύριος Μάκης Γιαννακόπουλος και ο πρώην Εντεταλμένος ΚΑΠΗ, κύριος Κώστας Τσιαούσης.

Η εκδρομή έκανε όλους του συμμετέχοντες να περάσουνε καλά ενώ ήταν μόνο η αρχή πολλών και ποιοτικών δράσεων που θα ακολουθήσουν στο μέλλον, φυσικά με τη βοήθεια και τη στήριξη του Δημάρχου Απόστολου Καλογιάννη, ο οποίος συνδράμει με μεγάλη χαρά και είναι απόλυτα ανοιχτός και θετικός  σε ό,τι έχει να κάνει με την ψυχαγωγία και τις δράσεις της τρίτης ηλικίας."