Η 25η Μαρτίου έχει διπλή σημασία για τους Έλληνες. Είναι θρησκευτική και εθνική γιορτή. Είναι θρησκευτική, γιατί γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και εθνική, γιατί η ημέρα αυτή σηματοδοτεί την έναρξη της Εθνεγερτικής ελληνικής επαναστάσεως εναντίον της οθωμανικήςσκλαβιάς το 1821 και την αποτίναξη των δεσμών της δουλείας. Για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου και την συμπλήρωση 200 χρόνων από την ανολοκλήρωτη εξέγερση, η δημοτική παράταξη «Λαρισαίων Κοινόν» ως ελάχιστο χρέος τιμής πραγματοποίησε μια σύντομη εκδήλωση με καταθέσεις στεφάνων στην προτομή του Ρήγα Φεραίου στην ομώνυμη πλατεία, εφαρμόζοντας όλους τους υγειονομικούς κανόνες και τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας. 

Τα στεφάνια κατέθεσαν ο κ. Αλέξανδρος Νάρης μέλος της Σ.Ε της «Λαρισαίων Κοινόν» και ο κ. Δημήτρης Τσιάρας εκπρόσωπος τύπου του Δικτύου Αυτοδιοικητικών. Ακολούθησε ομιλία του κ. Κ. Βαϊούλη ο οποίος αναφέρθηκε στην τεράστια συνεισφορά του Ρήγα Φεραίου στην προετοιμασία του Αγώνα για την Ελευθερία: «Το όραμα του Ρήγα Βελεστινλή ήταν η υλοποίηση του στρατηγικού σχεδίου της επανάστασης των σκλαβωμένων για την απόκτηση της ελευθερίας τους και τη δημιουργία αυτοκρατορίας στον ευρύτερο χώρο των Βαλκανίων υπό την αρχηγία και την καθοδήγηση των Ελλήνων. Για την εφαρμογή του προνόησε πρώτα για την ψυχολογική τόνωση των σκλαβωμένων επαναστατών με τον Θούριο, τον Ύμνο πατριωτικό, την Χάρτα και την εικόνα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και για την ενίσχυση της ιστορικής μνήμης τους με τον Νέο Ανάχαρσι και τα Ολύμπια. Επιπλέον, είχε καταστρώσει συγκεκριμένο επιτελικό στρατιωτικό σχέδιο για την εκπαίδευση των απόλεμων ραγιάδων με τη μετάφραση του «Στρατιωτικού Εγκολπίου» και συγκεκριμένη τακτική έναρξης και συνέχισης της στρατιωτικής δράσης. 

Τα χαρακτηριστικά της φυσιογνωμίας του Ρήγα τον καθιστούν ως μία από τις μοναδικές προσωπικότητες του Ελληνικού και του ευρύτερου Βαλκανικού χώρου: Επαναστάτης, πολιτικός νους, στρατιωτικός νους, εθνεγέρτης, μάρτυρας και οραματιστής μιας Πολιτείας στον Βαλκανικό χώρο. Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του στρατηγού Μακρυγιάννη, ο οποίος στην παράσταση «Πτώσις της Κωνσταντινουπόλεως» γράφει πως ο Ρήγας έμαθε στους σκλαβωμένους τον τρόπον της απελευθερώσεως τους: 

«Μετά πολλούς αιώνες Ρήγας ο Βελεστινλής σπύρει τον σπόρον της ελευθερίας εις τους Έλληνας και τους ενθαρρύνει οδηγών αυτούς τον τρόπον της απελευθερώσεως των. Οι Έλληνες ενθουσιασθέντες και ενθαρρυθέντες από τους λόγους του Ρήγα έλαβον τα όπλα υπέρ της Ελευθερίας». Το μήνυμα του Ρήγα όπως εκφράζεται στους στίχους του Θούριου είναι σήμερα πιο επίκαιρο από ποτέ.

«Ελάτε με έναν ζήλον, σε τούτον τον καιρόν,

να κάμωμεν τον όρκον, επάνω στον σταυρόν.

Συμβούλους προκομμένους, με πατριωτισμόν

να βάλωμεν εις όλα, να δίδουν ορισμόν.»