Μια ευχάριστη και δημιουργική ημέρα πέρασαν 150 παιδιά από τρία  Δημοτικά Σχολεία της Λάρισας κοντά στην εικονογράφο και συγγραφέα Πέγκυ Φούρκα, την Πέμπτη 7 Απριλίου, πέμπτη ημέρα από τις έντεκα συνολικά των προγραμματισμένων εκδηλώσεων «Εβδομάδας Παιδικής Λογοτεχνίας» που πραγματοποιούνται στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας. 

Η ημέρα ξεκίνησε με την επίσκεψη των μαθητών της Δ’ τάξης του 15ου  Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, οι οποίοι με αφορμή το βιβλίο  «Περιπέτεια στο Τσαμπουκαλονήσι», μια περιπέτεια γεμάτη δράση και ανατροπές, έμαθαν για την πρόληψη και την καταπολέμηση της ενδοσχολικής βίας και πέρασαν το δικό τους μήνυμα πως «Είμαστε όλοι διαφορετικοί αλλά όλοι ίσοι».

 Στη συνέχεια η συγγραφέας με το βιβλίο της «Περιπέτεια στη Τερηδονούπολη» αφηγήθηκε στα παιδιά της Β’ τάξης του 44ου  Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, μια χιουμοριστική ιστορία, που μέσα από την απίστευτη περιπέτεια μιας παρέας παιδιών, έδωσε πολύτιμες συμβουλές και οδηγίες για τη στοματική υγιεινή. 

Τέλος οι μαθητές της Δ’ τάξης του  4ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας με αφορμή το βιβλίο «Περιπέτεια στη Καλλιτεχνούπολη», μέσα από μια πρωτότυπη ιστορία μυστηρίου, με χιουμοριστικές πινελιές, ανακάλυψαν πέντε σπουδαίους ζωγράφους και έμαθαν για τη ζωή  και το έργο τους. 

Όλες οι δράσεις συνοδεύτηκαν από χαρούμενες δραστηριότητες που ενθουσίασαν τα παιδιά καθώς η συγγραφέας μοιράστηκε μαζί τους τα μυστικά της εικονογράφησης και τη χαρά της δημιουργίας.

Η πρώτη «Εβδομάδα Παιδικής Λογοτεχνίας» κλείνει αύριο Παρασκευή 8 Απριλίου με τη συγγραφέα και εκπαιδευτικό Μαρία Αγγελίδου. Μέσα από τα ιστορικά παραμύθια της μαθαίνει στα παιδιά πως η ιστορία δεν είναι μόνο ένα μάθημα αλλά το συναρπαστικότερο και το πιο «ζωντανό» βιβλίου του κόσμου. 

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας, στην αίθουσα εκδηλώσεων (ισόγειο). Επίσης  στην αίθουσα τέχνης «Τάκης Τλούπας» (2ος όροφος) λειτουργεί Έκθεση των Παιδικών Τμημάτων των Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών των Λεσχών Πολιτισμού και Έκθεση Βιβλίου. 

Διοργάνωση: Αντιδημαρχία Παιδείας και Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων,  Δημοτική Βιβλιοθήκη και Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Ν. Λάρισας.