Το Σάββατο 30 Οκτωβρίου, στις 6 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λαρίσης, εκδήλωση μνήμης για τον αείμνηστο Χαράλαμπο Στεργιούλη και το τελευταίο του συγγραφικό έργο, με τίτλο: «Νεομάρτυρες, από τη σκλαβιά στον ουρανό».

Η εκδήλωση εντάσσεται στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου  για τη συμπλήρωση των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι: Αρχιμ. Επιφάνιος Οικονόμου, Ιεροκήρυκας της Ι. Μ. Δημητριάδος και Αλμυρού, Δρ. Θεόδωρος Γιάγκου, Καθηγητής Κανονικού Δικαίου της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., Δρ. Νικολέττα Τσιτσανούδη-Μαλλίδη, Αν. Καθηγήτρια Γλωσσολογίας και Ελληνικής Γλώσσας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Δρ. Παρασκευή Παπαδημητρίου, ΕΔΙΠ Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο κ. Ιωάννης Καλούσης, Ιατρός.

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος.

Συντονιστής της εκδηλώσεως θα είναι ο Πρωτοσύγκελλος π. Ιγνάτιος Μουρτζανός, υπεύθυνος του Γραφείου Πολιτιστικής Ταυτότητος της Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου.

Εκδή