Με λαμπρότητα και παρουσία πλήθους πιστών γιορτάσθηκε στον Ιερό Ναό της συνοικίας Αλκαζάρ η Αγία Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνη. Το πρωί τελέσθηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ενώ το απόγευμα θα ψαλεί  Εσπερινός και  θα ακολουθήσει η περιφορά της εικόνας στη συνοικία. 

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν ο πρόεδρος της 1ης Δημοτικής Κοινότητας κ. Γεώργιος Δαούλας και μέλη του Δ.Σ Πολιτιστικού συλλόγου Αλκαζάρ.

Μετά το πέρας της λειτουργίας ακολούθησε ο  1ος Παιδικός Αγώνας δρόμου με την ονομασία «Τρέχουμε στο Αλκαζάρ» προς τιμή της Αγίας Αικατερίνης  που βρίσκεται στη συνοικία Αλκαζάρ την οποία  διοργάνωσε η 1η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με το  31ο  Δημοτικό σχολείο.

Ο πρόεδρος της 1ης Δ.Κ κ. Γεώργιος Δαούλας μιλώντας στα παιδιά ανέφερε ότι στόχος του αγώνα δρόμου είναι τα παιδιά να γνωρίσουν, να εξοικειωθούν   και να αγαπήσουν το τρέξιμο και τον αθλητισμό ξεφεύγοντας απο τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, και το Ίντερνετ. .

Ευχαρίστησε τον διευθυντή  –τους δασκάλους του 31ου Δημοτικού Σχολείου, τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου, τους  διασώστες, την τροχαία Λάρισας, τους κατοίκους της συνοικίας καθώς τον αντιπρόεδρο και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Αλκαζάρ για την συμμετοχή τους.

Τέλος σε όλα  τα παιδιά που πήραν μέρος στον αγώνα απονεμήθηκαν αναμνηστικά μετάλλια. Στους τρείς  νικητές  κάθε κατηγορίας εκτός από τα μετάλλια απονεμήθηκαν κύπελλα και διπλώματα.