Την Παρασκευή 19 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης «Γέφυρες Τέχνης» στο αίθριο του ισογείου της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα με έργα των μαθητών του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας που λειτουργεί στις φυλακές Λάρισας. Η έκθεση εγκαινιάστηκε στο πλαίσιο του εορτασμού της φετινής Διεθνούς Ημέρας Μουσείων. Η επιμέλεια της έκθεσης είναι της Αντιγόνης Καψάλη.
Στο πλαίσιο της δικτύωσης της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα με τα μουσεία της πόλης, έργα των μαθητών του Small Museum of ART του σχολείου των φυλακών Λάρισας εκτίθενται στο μουσείο. Πρόκειται για μια ξεχωριστή συνεργασία, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ανάμεσα στην Πινακοθήκη και το σχολείο των φυλακών. Η τέχνη πέρα από διαχωριστικές γραμμές και κοινωνικούς αποκλεισμούς, γκρεμίζει τα «τείχη» δίνοντας τα μηνύματα της ελεύθερης  έκφρασης και  της δημιουργίας.
Άλλωστε το πρωί της Πέμπτης 18 Μαΐου έκθεση 28 σπουδαίων χαρακτικών της Συλλογής Γ.Ι. Κατσίγρα εγκαινιάστηκε στο Small Museum of ART του σχολείου της φυλακής.


Η Πινακοθήκη με τις «Γέφυρες Τέχνης», σε αλληλεπίδραση με τους ανθρώπους που ζουν στην πόλη και γύρω από αυτή, «αγκαλιάζει» την κοινότητα των φυλακισμένων και φιλοξενεί τις καλλιτεχνικές τους δημιουργίες. Με την έκθεση έργων των φυλακισμένων στην Πινακοθήκη δίνεται η ευκαιρία στους επισκέπτες να έλθουν σε επαφή με τα έργα των μαθητών και να γνωρίσουν το μορφωτικό έργο που παράγεται στο Σχολείο των φυλακών. Τα υλικά των έργων είναι δικής τους ευρηματικότητας. Πρόκειται για συνθέσεις και θέματα που εκφράζουν την δική τους ψυχοσύνθεση.
Κατά τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση ειδών ατομικής καθαριότητας για τους άπορους φυλακισμένους.
Η βραδιά των εγκαινίων έκλεισε με μουσικό πρόγραμμα.
Διάρκεια έκθεσης έως 1 Ιουνίου. Είσοδος ελεύθερη.