Την Τοπική Μονάδα Υγείας στη συνοικία του αγίου Γεωργίου στη Λάρισα εγκαινίασε σήμερα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός. Πρόκειται για την πρώτη ΤΟΜΥ στην περιοχή της Λάρισας σε σύνολο δέκα που λειτουργούν μέχρι τώρα σε ολόκληρη τη χώρα. Οπως τόνισε ο κ.Ξανθός οι ΤΟΜΥ αποτελούν ένα μεγάλο στοίχημα το οποίο έρχεται να καλύψει ένα κενό που υφίσταται εδώ και χρόνια στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.
Οι Μονάδες θα στελεχωθούν από οικογενειακούς γιατρούς, γενικούς γιατρούς, παθολόγους και παιδιάτρους οι οποίοι θα πλαισιώνονται από νοσηλευτές και κοινωνικούς λειτουργούς. Σκοπός τους είναι η παροχή φροντίδας υγείας πρωτοβάθμιου χαρακτήρα ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στον τομέα της πρόληψης και της αγωγής υγείας του πληθυσμού.
Το 2018 θα είναι η χρονιά της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας τόνισε με έμφαση ο υπουργός.

Στην τελετή των εγκαινίων παρέστησαν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παπαδόπουλος, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, ο διοικητής της ΥΠΕ Θεσσαλίας Νέστορας Αντωνίου, ο αναπληρωτής διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλής Λιόλιος, ο διευθυντής του ΠΕΔΥ Ευάγγελος Γραντζής, η διευθύντρια του ΕΚΑΒ θεσσαλίας Βασιλική Αυγέρη, οι αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Νταής και Δημήτρης Δεληγιάννης, εργαζόμενοι της Μονάδας και κάτοικοι της συνοικίας.

ert.gr