Το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου και ώρα 19:00, στα αίθριο του ισογείου πρόκειται να εγκαινιαστεί η έκθεση με τίτλο «Αντώνιος Γαλερίδης. Δώρημα καρδιάς». Η έκθεση αποτελεί συνδιοργάνωση της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας - Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα και της Φωτοθήκης Λάρισας του Ομίλου Φίλων Θεσσαλικής Ιστορίας, με την υποστήριξη του Συλλόγου «Φίλοι της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα» και την επιμελείται ο κ. Γιάννης Μπόλης, ιστορικός της τέχνης.
Τα εικονογραφημένα επιστολικά δελτάρια και οι φωτογραφίες του Αντώνη Γαλερίδη συνιστούν μια πρωτότυπη συλλογή, που συγκεντρώθηκε με πάθος και αγάπη, ταξινομήθηκε και καταγράφηκε με επιμέλεια και ακρίβεια – μια συλλογή που ενέχει τη σημαντικότητα ενός μοναδικού αρχείου τεκμηρίωσης και μελέτης της τοπικής ιστορίας. Οι επιχρωματισμένες και ασπρόμαυρες φωτογραφίες της συλλογής, συγκροτούν πολύτιμες εικονογραφικές μαρτυρίες, λειτουργούν ως ντοκουμέντα, αλλά και αντανακλάσεις ενός κόσμου που χάθηκε, ενός «νοσταλγικού» παρελθόντος. Γίνονται μοναδικά εργαλεία για να διατρέξουμε με το βλέμμα μας τον οικείο τόπο και τους ανθρώπους του, τα μνημεία και τα κτήρια, τους δρόμους, τις γειτονιές και τις πλατείες, να περιηγηθούμε στον χρόνο, να αναπλάσουμε τις όψεις του τοπίου μιας «άλλης» πόλης στις αρχές και τις πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνα, να περιδιαβούμε το παλιό πέτρινο τοξωτό γεφύρι του Πηνειού, να γνωρίσουμε τις μονές, τις εκκλησίες και τα τζαμιά, να «ταξιδέψουμε» στην Ελασσόνα, τον Τύρναβο και τη Ραψάνη, τον Αμπελώνα και τα Φάρσαλα, τα Τέμπη και τα Αμπελάκια.
Ο Αντώνης Γαλερίδης (Πάτρα, 1948 - Λάρισα, 2013) ήταν ένας άνθρωπος, ο οποίος, πέρα από μια επιτυχημένη και πολύχρονη επαγγελματική καριέρα στη ΔΕΚΕ Θεσσαλίας σε υψηλόβαθμα αξιώματα, είχε ποικίλες δραστηριότητες σε πολλούς τομείς και πολλαπλές δημιουργικές πολιτιστικές ανησυχίες. Το σπουδαιότερο έργο του ήταν η μελέτη Τα πέτρινα γεφύρια της Θεσσαλίας (1995). Η συλλογή του με εικονογραφικά επιστολογραφικά δελτάρια και φωτογραφίες αποτελεί μια μοναδικής σημασίας και αξίας, παρακαταθήκη για την πόλη της Λάρισας και της ευρύτερης περιοχής. Η έκθεση έρχεται να τιμήσει τη μνήμη του και την πολυδιάστατη προσφορά του.    
Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν οι κ.κ. Καφφές Θεόδωρος, αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΛ, Σκεντέρης Νικόλαος, πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων της Δημοτικής Πινακοθήκης- Μουσείου Γ. Ι. Κατσίγρα, Γεροκώστα Γιάννα, του Συλλόγου Φίλων του Πηνειού και του Παραποτάμιου Πολιτισμού, Ιακωβάκης Κωνσταντίνος, τοπογράφος μηχανικός και επιστήθιος φίλος του Αντώνη Γαλερίδη, ο επιμελητής της έκθεσης κ. Γιάννης Μπόλης, ιστορικός της τέχνης και ο κ. Γαλερίδης Γεώργιος, γιος του τιμώμενου Αντώνιου Γαλερίδη.
Εισηγητές στο πάνελ της βραδιάς θα είναι ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, ο κ. Μαντάς Σπύρος, πρόεδρος του Κέντρου Μελέτης Πέτρινων Γεφυριών και ο κ. Παπαθεοδώρου Νικόλαος, μέλος της Φωτοθήκης Λάρισας του Ομίλου φίλων της Θεσσαλικής Ιστορίας. Συντονίστρια της εκδήλωσης είναι η αντιδήμαρχος και αντιπρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα κ. Άννυ Ψάρρα.